Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:45:08

Цьогоріч поліція Чернігівщини зафіксувала сім фактів торгівлі людьми

30.07.2018   15:46Агенцiя

Сьогодні всесвітній День боротьби з торгівлею людьми. Принагідно поліція нагадує, що нехтування власними правилами безпеки приводить до того, що українці стають товаром на чорному ринку.

Лише з початку 2018 року поліцією виявлено та задокументовано сім фактів торгівлі людьми. У всіх випадках особам оголошена підозра у вчиненні кримінального правопорушення. Чотири кримінальні провадження з обвинувальним актом направлені до суду.

Прагнучи достойно заробляти, українці часто потрапляють у трудове рабство. Усі вищезгадані кримінальні порушення стосуються торгівлі людьми з метою подальшої сексуальної експлуатації в Об’єднаних Арабських Еміратах та Туреччині.

Зокрема, нещодавно поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Чернігівській області припинили діяльність транснаціонального злочинного угрупування. До нього входили двоє громадянин України та громадяни, що мешкали на території Об’єднаних Арабських Еміратів.

Наші співвітчизники на Чернігівщині підшукували привабливих дівчат, які мали скрутне матеріальне становище, обіцяли високі заробітки до 6000 доларів США та відправляли до Арабських Еміратів. Всі витрати з оформлення виїзних документів, придбання квитків тощо брали на себе особи, які мешкали на території Об’єднаних Арабських Еміратів, чим вганяли дівчат в боргову кабалу. Після приїзду кожна з дівчат мала величезний борг - до 6000 доларів США. В ОАЕ дівчата потрапляли в сексуальне рабство, відпрацьовуючи в готелях нібито свої борги.

При розслідуванні даного злочину поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області загалом виявили та задокументували 4 кримінальні правопорушення, за всіма фактами відкриті кримінальні провадження за статтею 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Також відкрито провадження відносно осіб, які у складі організованої злочинної групи обманули трьох українок, яким обіцяли гідну роботу в Туреччині.

Українка профінансувала виготовлення потерпілим закордонних паспортів, оплатила авіапереліт і привезла потерпілих до Туреччини. Вже в Анталії зловмисниця передала дівчат членам організованої групи. Сутенери відібрали у потерпілих документи, гроші та речі і змусили відпрацювати борг проституцією.

У справі відкрито 3 кримінальні провадження за частиною 3 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) та 4 кримінальні провадження за статтею 303 Кримінального кодексу України (сутенерство). По всіх справах повідомлено про підозру.

Усім потерпілим роз’яснена процедура отримання статусу постраждалого від торгівлі людьми. Потерпілі в обов’язковому порядку перенаправляються до Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, а також до громадської організації «Чернігівський громадський комітет із захисту прав людини», працівники яких надають допомогу постраждалим від торгівлі людьми.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини