Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:39:18

УПЦ КП заявила про спробу замаху на Філарета екс-єпископом Чернігівським і Ніжинським

28.07.2018   13:24Агенцiя

Заштатний єпископ УПЦ Київського патріархату Севастян готувався до скоєння замаху на патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета.

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) заявила, що один з її єпископів намагався вчинити замах на патріарха Філарета. Про це йдеться в журналі засідання синоду від 27 липня.

Інцидент стався 25 травня.

Заштатний єпископ Севастіан (Возняк) разом з сином прийшов ввечері в неприйомний час і в цивільному одязі до Філарета в його резиденцію. Той якраз вечеряв. Економка патріархії почула кроки в коридорі і вийшла з кухні. Єпископ бризнув в неї з балончика і разом з сином покинув резиденцію.

Севастян був затриманий. 20 липня йому обирали запобіжний захід у Шевченківському районному суді Києва.

Синод дійшов висновку, що якби під газ потрапив Філарет, то через його вік це могло призвести до тяжких наслідків "аж до смерті". Тому священнослужителі визнали дії Севастіана замахом і позбавили священнослужителя сану.

Севастіан (в миру Михайло Возняк) був єпископом Чернігівським і Ніжинським, але був звільнений від управління єпархією в березні 2008 року на особисте прохання. При цьому він самоусунувся від керівництва єпархією задовго до цього, не здійснював в ній богослужінь і постійно проживав в Києві.

"Звільнивши преосвященного єпископа Севастіана (Возняка) за штат, Священний Синод сподівався, що як монах і священнослужитель він одумається, покається і припинить порушення чернечих обітниць. Замість цього за десять років вказаний заштатний єпископ настільки схильний гріху, що прийшов до злочинного наміру - замаху на вбивство предстоятеля церкви", - йдеться в повідомленні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини