Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:02:44

У медичних закладах Чернігова проводиться термомодернізація будівель

28.07.2018   12:01

У Чернігові в закладах охорони здоров’я виконуються ремонтні роботи. Зокрема, проводиться термомодернізація будівель: утепляються стіни, ремонтуються покрівлі, замінюються на енергозберігаючі вікна та дверні блоки.

Для зменшення тепловтрат та забезпечення економії енергоресурсів у 3-му поліклінічному відділенні міської лікарні №1 (проспект Миру, 44) здійснюють термомодернізацію будівлі. Працівники ТОВ «Фірма «МЖК-СЕРВІС» розпочали виконувати цей проект у березні й планують його завершити у жовтні.

Наразі роботи, передбачені проектом, частково вже виконані: утеплений та пофарбований передній фасад будівлі, а також частково замінені вікна. Подробиці розповів фахівець управління капітального будівництва міської ради.

За його словами, загалом на цей проект вже використано понад 4,2 млн грн, загальна його вартість – близько 10 млн грн. Після дофінансування з міського бюджету планується утеплити стіни тильної сторони будівлі (з внутрішнього двору), а також оновити рубіроїдне покриття покрівлі, яка вже утеплена. Також буде зроблений благоустрій та озеленення центрального входу поліклініки.

Крім того, необхідно ще провести утеплення вздовж цоколя, оскільки після зливи 30 червня підвальне приміщення поліклініки зазнало підтоплення, внаслідок якого пошкоджена електрощитова та архів з медичними документами.

В іншій будівлі цієї ж міської поліклініки № 3 – 9-типоверховому палатному корпусі - теж проводиться термомодернізація. Загальна вартість проекту 10,9 млн грн, з них вже реалізовано майже 4,7 млн грн. Сьогодні на цьому об’єкті проводяться роботи по утепленню стін, які виконують працівники ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРИНГ». Для цього використовують спеціально замовлений високотехнологічний утеплюючий матеріал – «Технофаз Ефект», товщиною 120 мм. Покраска здійснюватиметься пізніше, після завершення основних робіт.

За словами керівника ремонтної бригади, щодня тут працює від 15 до 20 працівників, а раніше, коли замінювалися вікна, на об’єкті одночасно працювало до 45 осіб. Заміна вікон виконана на 90%, практично у всіх робочих кабінетах тепер нові вікна. Залишилося їх замінити частково на першому поверсі та на сходових клітинах.

Покрівля цієї медичної установи, хоча зауважень і не має, але вже давно відслужила свій термін експлуатації й потребує капітального ремонту. Ці роботи теж планується виконати у цьому році.

За інформацією управління економічного розвитку міста міської ради, за кожен опалювальний сезон тільки в одному 9-типоверховому палатному корпусі на обігрів витрачається більше півтисячі Гкал тепла, оплата якого обходиться бюджету міста майже в мільйон гривень. Після термомодернізації пацієнтам у приміщенні стане комфортніше, а витрати тепла мають скоротитися.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини