Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:35:50

Відважний вчинок молодої дівчини

18.07.2018   07:36

13-річна Ірина Петрашенко приїхала в село Старий Биків Бобровицького району на канікули. Дівчина, коли побачила, що у місцевому ставку тоне дитина, без вагань стрибнула у воду.

Данило Рудий ще не розуміє, що ця дівчина стала для нього янголом-охоронцем і подарувала йому перепустку в життя. Проте, це добре розуміють його батьки – Анастасія і Олександр. Вони не втомлюються дякувати юній рятувальниці.

4 липня 2018 року небайдужі селяни зібралися на суботник. Прибирали в центрі села біля ставка та на дитячому майданчику, що знаходиться поряд з водоймою. Ірина Петрашенко, яка приїхала до тата на канікули, теж долучилася до благородної справи.

24-річна Анастасія Руда – місцева мешканка, на загальне прибирання прийшла з сином Данилою, бо не було на кого лишити. Хлопчик бавився поряд з мамою.



«У мене заболіло в спині і я вирішила розігнутися та перепочити, - розповідає Іра. - Коли встала, побачила, що у воду щось плюхнуло. Перша думка, що чоловіки вирішили почистити дно від скла, якого там назбиралося чимало. Та зосередивши погляд, я зрозуміла, що то дитина...».

13-річна школярка наче справжня легкоатлетка перестрибнула через паркан, що відокремлював дитячий майданчик від ставка і стрибнула з берега у воду. Тіло дитини вже пішло на дно, тож їй довелося пірнути, аби побачити малюка і вхопити його.

Хлопчику надавали першу медичну допомогу, адже Данилко був бездиханний. Чоловіки, що косили траву, Микола Комига та рідний дядько Іри – Сергій Петрашенко, зробили малюку штучне дихання і масаж серця. До приїзду лікаря дитина вже прийшла до тями. Оглянувши малюка, його забрали до Бобровицької районної лікарні. Понад добу Данило разом з мамою перебували під наглядом медичних працівників. На щастя, все обійшлося. Хлопчик здоровий.

Важко повірити, але Іринка вже не вперше рятує життя. У десять років вона витягла з води свою однокласницю Аліну, яка під час відпочинку на озері, раптово почала тонути. Так само, нероздумуючи, безстрашне дівча минулоріч врятувало життя на рік молодшому Михайлу Баклану. Здається, її вчинки варті найвищої нагороди, бо ризикуючи власним життям, ця тендітна, але мужня дівчина вже тричі стала на захист життя інших людей.

 
За матеріалами Сніжани Божок

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.