Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:07:25

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким винну особу за вчинення систематичних крадіжок чужого майна засуджено до 5 років позбавлення волі

14.07.2018   13:36

Колегія суддів апеляційного суду області у липні поточного року за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Бобровицького районного суду, яким місцевому жителю за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка з проникненням до житла, сховища чи іншого приміщення), призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Встановлено, що обвинуваченим у період з серпня 2016 року по березень 2017 року вчинено 6 крадіжок чужого майна, у тому числі в односельців, на загальну суму більше 17 тис. грн.
     
Не погоджуючись із ухваленим вироком, прокурором подано апеляційну скаргу про його скасування через невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

Під час першого апеляційного розгляду, який відбувався у листопаді   2017 року, апеляційний суд не погодився з доводами прокурора і залишив вирок без змін. Проявивши принципову позицію прокурором оскаржено рішення апеляційного суду до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Задовольняючи касаційну скаргу прокурора, колегія суддів вказала, що доводи прокурора про м’якість призначеного покарання безпідставно залишилися поза увагою апеляційного суду, а винесене рішення є необґрунтованим.

Під час повторного апеляційного розгляду прокурором доведено, що судом першої інстанції не враховано ряд обставин, які впливають на розмір призначеного покарання.

Обвинувачений, раніше сім разів притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі за злочини проти власності, належних висновків не зробив та на шлях виправлення не став, збитки потерпілим не відшкодував.

Прокурором наголошено і про те, що обвинувачений не працює, має посередню характеристику, та розпочав вчиняти злочини вже через 5 місяців після відбуття покарання за останнім вироком. 
   
Апеляційний суд підтвердив правомірність правової позиції обвинувача про необхідність призначення більш суворого покарання, та засудив обвинуваченого до 5 років позбавлення волі.
   
Вирок набув чинності.
   
   
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини