Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:30:11

Ліквідація наслідків стихійного лиха: офіційна інформація

06.07.2018   11:45

На міській розширеній нараді 5 липня начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорій Годун доповів про стан ліквідації наслідків зливи, що сталася 30 червня.

Того дня територією Чернігівської області спостерігалося проходження південного циклону, який супроводжувався грозовими дощами. Опади досягали небезпечних явищ, місцями стихійних.

По місту Чернігову кількість опадів за короткий термін часу складав 72 мм, що значно більше місячної норми. За класифікацією гідрометеорології - це було стихійне явище природи. Тому міська комісія з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала цю подію як надзвичайна ситуація місцевого рівня.

За декілька годин було підтоплено 110 домогосподарств та закладів на 40 вулицях. Найбільшу шкоду – підтоплення, стихія принесла вулицям: Декабристів - Михайла Могилянського, Олексієва - Гонча (район р. Стрижень); Десняка - Ватутіна (район музею Коцюбинського). Були підтоплені й установи міста, зокрема, наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, Чернігівська міська лікарня № 1 та магазини. Також декілька загальноосвітніх навчальних закладів.

У будинку по вул. Київська, 25 дощовим підтопленням знищено стіну будинку. По вул. Толстого, 7 зсувом знищена стіна приватного будинку.

На будівлі по вул. Текстильників, 23 після дощу з’явилися тріщини, тому мешканці цього гуртожитку були відселені. А саме, 26 осіб були тимчасово поселені у гуртожиток будівельного ліцею по вул. Івана Мазепи, 70 та 6 чоловік - до навчально-реабілітаційного центру № 2 по пр. Перемоги, 183. Усім переселенцям надане трьох разове харчування. На сьогоднішній день у цьому будинку проводяться роботи щодо визнання його придатності (чи непридатності) до експлуатації.

На вул. Декабристів 1 липня встановили намет, в якому надавалась допомога усім, хто постраждав від негоди.

Наразі у місті проводиться робота по визначенню розміру збитків, які понесли як приватні домоволодіння, так і міські установи, організації та підприємства.

У період з 30 червня по 4 липня фахівцями ДСНС відкачено більше 10 тис. м куб. води. Працювало 20 одиниць техніки, 18 мотопомп. Для ліквідації надзвичайної ситуації також були задіяні військовослужбовці 8-го навчального центру Державної спецслужби транспорту.

На нараді у міській раді також були присутні мешканці затоплених вулиць. Григорій Годун, звертаючись до них, повідомив, що всі вони за довідками можуть звертатися до відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради за адресою вул. Гетьмана Полуботка, 70.

Постраждалі мешканці мали можливість задати питання, які їх хвилюють, та отримати відповіді від фахівців. Вони також висловили подяку керівництву міста, рятувальникам, поліцейським та волонтерам, які надавали допомогу в ті нелегкі для них дні.

Чернігівський міський голова, в свою чергу, теж подякував присутнім мешканцям за витримку і толерантність.

- Ваша подяка приймається. Ми є мешканці одного міста. Якщо щось було не так, то давайте ми один одного пробачимо і зробимо відповідні висновки. На майбутнє будемо їх враховувати, щоб все робилося вчасніше.

Всі ми бачимо, що кліматичні умови змінюються, і це факт. Яка не була б заможна країна, наприклад – Німеччина чи США, ми бачимо, що там теж відбуваються стихійні лиха, зокрема, зливи, й затоплюються цілі міста – це, на жаль, сьогоднішні реалії, - зазначив Владислав Атрошенко.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини