Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:37:05

Усі чернігівці, які постраждали від зливи, отримають однакову суму матеріальної допомоги від міської ради - по 5 тисяч гривень

06.07.2018   09:33

5 липня члени виконавчого комітету Чернігівської міської ради одноголосно затвердили рішення щодо надання матеріальної підтримки з міського бюджету мешканцям міста, які постраждали від сильної зливи, що сталася 30 червня, по 5 тисяч на одну оселю.

Така допомога поки що буде надана 95 громадянам, від яких надійшли заяви та вже складені відповідні акти. Отримати її люди зможуть вже з понеділка наступного тижня у відділі обліку та звітності міської ради (каб. 45-46).

Попередньо це ж питання обговорювалося сьогодні на розширеній міській нараді в Чернігівській міській раді, на якій були також присутні постраждалі мешканці.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що це питання дуже ретельно обговорювалося і в результаті колегіально було вирішено, що усі постраждалі від сильної зливи отримають матеріальну допомогу від Чернігівської міської ради однакового розміру. Сума поки що визначається, але однозначно вона буде більша, ніж 3 тисячі гривень, і затверджуватиметься вона в цей же день  на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.
- На даний час ми вже всі адреси оглянули, на нараді обговорили кожну позицію по наданню допомоги, матеріально ми теж вам зараз допоможемо. За прогнозами кошти ви отримаєте у понеділок. І, на мою думку, один тиждень на вирішення організаційних питань – нормальний термін.

Єдина наша задача  - отримати правильно оформлені документи, що робитимуть експертні організації. А надалі спільними зусиллями і депутатського корпусу, і Кабінету Міністрів України ми зможемо отримати кошти на відшкодування й від держави.

При обговоренні розміру матеріальної допомоги було запропоновано кілька варіантів, один з яких – за рівнем шкоди (значна, середня і мінімальна). Була й пропозиція – за рівнем статку мешканців. Але в результаті колегіально прийняте рішення – виплатити всім однакову суму коштів, - зазначив на нараді міський голова.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Григорій Годун повідомив, що станом на ранок 107 чернігівців звернулися із заявами про те, що їхнє приватне житло постраждало від стихійного лиха та потребує обстеження, 97 домоволодінь вже обстежені комісійно, відповідних актів вручено – 42 і підготовлено - 27. Крім того, про матеріальну допомогу на відшкодування втрат до Чернігівської міської ради письмово звернулося - 80 мешканців.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини