Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:18:36

Рада Церков та релігійних організацій: про відзначення річниці хрещення Київської Русі-України та відродження сімейних цінностей

06.07.2018   09:28Агенцiя

Незабаром в Україні відзначатиметься 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. План обласних заходів з цього приводу обговорили 5 липня на черговому засіданні обласної ради Церков та релігійних організацій, яке провела заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

– Відзначення річниці хрещення має на меті повернення українцям історичної пам’яті. Ми маємо ще раз наголосити на тому, що наша країна і наш народ мають древню духовну історію і культуру, що саме з Києва світло Христової віри поширилося по всій Русі. А Чернігів став другим в Україні містом, куди прийшло християнство, – зазначила Наталія Романова і додала, що ця подія є особливо важливою в духовному житті області і всієї країни у той час, коли керівництво держави веде велику роботу щодо проголошення в Україні Єдиної Помісної Автокефальної Української Церкви.

Її думки розділили й представники різних релігійних конфесій, присутні на заході. Вони висловили свою позицію в підтримку єдиної української церкви, вважаючи такий крок відновленням історичної справедливості та шляхом до єднання країни.

Також представники релігійних громад говорили про те, що Чернігівщина може слугувати прикладом того, як на одній території толерантно співіснують різні духовні напрямки, між якими існує діалог, як дотримується свобода віросповідання. Це, у тому числі, відбувається завдяки розумінню і підтримці з боку органів влади.

Підтвердженням цього є, зокрема, спільна релігійна хода за сім’ю та життя, запланована на 11 серпня з нагоди відзначення 1030-річчя хрещення – значної події для більшості віруючих Чернігівщини. Адже на сьогодні в області зареєстровано 950 релігійних громад 29 конфесій, течій і напрямків, з яких 98,5% є християнськими.

Основний же акцент на сьогоднішньому засіданні був зосереджений на нагальній потребі відроджувати позитивний імідж родини, виховувати у громадян сімейні цінності. Про це говорили практично всі виступаючі.

Наталія Романова звернулася до священнослужителів, аби вони і надалі допомагали органам влади в питаннях попередження дитячого сирітства, розвитку альтернативних форм сімейного виховання, реформуванні інтернатних закладів, вирішенні інших актуальних проблем.

Також присутні висловили деякі конкретні пропозиції до плану відзначення 1030-річчя хрещення, щоб ця подія була відзначена в області на достойному рівні і продемонструвала єдність влади, релігійних організації та громадськості щодо важливості утвердження духовності та моральних принципів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини