Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:48:33

За невиконання постанови суду відповідальну посадову особу притягнуто до кримінальної відповідальності

25.06.2018   07:40

Вироком Козелецького районного суду одного з сільських голів району виправдано за ч. 3 ст. 382 КК України (умисне невиконання постанови суду, що набрала законної сили, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.

На вирок прокурором подано апеляційну скаргу про його скасування та ухвалення обвинувального вироку.

Колегія суддів апеляційного суду області погодилася з доводами апеляційної скарги та скасувала рішення місцевого суду.

Судом апеляційної інстанції обвинуваченого визнано винним у тому, що обіймаючи посаду сільського голови, будучи службовою особою, умисно не виконав постанову Київського апеляційного адміністративного суду, що набрала законної сили. Судовим рішенням сільського голову зобов’язано підписати та засвідчити печаткою дублікат свідоцтва про право власності на нерухоме майно та видати його позивачу.

Після відкриття виконавчого провадження у період з 12.03.2015 по 04.09.2015 сільський голова умисно ухилився від виконання постанови суду.
Вироком посадовця визнано винним за ч. 3 ст. 382 КК України і призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади строком на 2 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши 2 роки іспитового строку.

Рішення суду набуло чинності. 


Прес-служба прокуратури області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини