Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:35:16

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 15 пожеж, 1 людина врятована

23.06.2018   13:08Агенцiя

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 15 пожеж, з яких 1 на об'єкті, 8 в житловому секторі, 5 в природних екологічних системах та 1 на транспорті, під час яких 1 особу врятовано.

Причинами загорянь у 7 випадках послужило необережність громадян у поводженні з вогнем, у 3 - коротке замикання електромережі, у 2 - розряд блискавки, у 1 випадку - порушення правил монтажу електроустановок та електромереж.

22 червня о 14:19 до Служби порятунку "101" у Куликівському районі надійшло повідомлення про пожежу в одній з квартир на четвертому поверсі багатоповерхового житлового будинку, що по вул. Миру, 45 у районному центрі. Оперативно на місце пригоди прибуло відділення вогнеборців 8-го Державного пожежно-рятувального посту УДСНС у Чернігівській області. На той момент в кімнатах оселі спостерігалося щільне задимлення.

Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору під час проведення розвідки у помешканні виявили 64-річного чоловіка, який надихався небезпечних продуктів горіння та не міг самостійно вийти з небезпечної зони. Рятувальники вивели постраждалого на свіже повітря, проте від медичної допомоги чоловік відмовився.

Причиною виникнення пожежі послужило коротке замикання електромережі. Вогнем пошкоджено майно господаря.

22 червня о 13:58 до Служби порятунку "101" у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про загорання на балконі п'ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, що по вул. Першотравневій, 30 у м. Бахмач. Його помітили перехожі і викликали рятувальників. Оперативно до місця пригоди прибуло два відділення вогнеборців 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС у Чернігівській області. На той момент спостерігалося інтенсивне горіння на балконі однієї із квартир на третьому поверсі і вогонь перекинувся на поруч розташовані 2 сусідні балкони.

Завдяки професійним діям рятувальників пожежу о 14:05 було локалізовано, а о 14:55 остаточно ліквідовано та не допущено розповсюдження вогню на кімнати помешкань. Причиною загорання послужила необережність під час куріння особи, яка встановлюється. Вогнем пошкоджено майно та облицювання балконів.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області сподіваються на свідомість кожного громадянина та попереджають про недопустимість халатного відношення до заходів пожежної безпеки. Пам’ятайте, лише суворе їх дотримання допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини