Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:28:19

Відбулося чергове засідання Коордради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при ОДА

22.06.2018   08:11Агенцiя

20 червня під головуванням заступника голови ОДА Наталії Романової відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при ОДА.

Про результати дослідження, яке відбувалося у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», повідомила Наталія Дрозд,голова правління громадської організації «Центр «Доброчин»».

Під час згаданого дослідження вивчався стан реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Є напрацьовані рекомендації, зокрема розроблено проект Типового положення про регіональну Координаційну раду сприяння розвитку громадянського суспільства. Як зауважила Наталія Дрозд, для більшого розуміння результатів дослідження потрібно ввести більше якісних індикаторів, наприклад історії успіхів.

З основними напрямами правопросвітницького проекту «Я маю право!»учасників засідання ознайомив заступник начальника Головного територіального управління юстиції в області В’ячеслав Хардіков. Загалом реалізація заходівна Чернігівщині відбувається у тісній співпраці з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та іншими структурними підрозділами ОДА.

Обговореноі стан виконання плану заходів на 2018 рік щодо реалізації в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016—2020роки. Зокрема, реалізуються 7 проектів громадських організацій,для виконання яких надається фінансова підтримказ обласного бюджету у рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016—2020 роки «Чернігівська громада».

Крім того, 28 березня на сесії обласної ради затверджено обласну Програму залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів у 2018 році.Кошти на реалізацію програми будуть виділені після внесення змін до обласного бюджету за підсумками І півріччя поточного року.

— Мета, заради якої ми ініціювали цю програму, дуже проста — якісні соціальні послуги для людей, які їх потребують, через ефективне залучення бюджетних коштів. Наша організація готова надавати консультації та залучати необхідну технічну допомогу для того, щоб механізм закупівлі соціальних послуг в нашій області запрацював, — прокоментувала прийняття програми голова правління Благодійної організації «Чернігівське відділення благодійної організації «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»» Анжела Мойсеєнко.

Також президент АГС «Совість»Володимир Демиденкопрезентував напрацювання своєї організації — проект Методичних рекомендацій органам державного управління щодо формування та організації діяльності робочих груп (комісій) з питань розробки стратегії розвитку комплексних і цільових програм та проектів нормативних і регуляторних актів, законів, постанов, регламентів за участю громадськості.

Під час засідання поінформовано присутніх щодо змін в порядку проведення конкурсу проектів ОГС, зокрема спрощено перелік документів, які громадські організації мають додавати до конкурсної пропозиції. Розширено і коло можливих учасників та зменшено обов’язкову частку власного внеску або залучених до реалізації проекту коштів.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.