Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:28:02

У Бобровицькій громаді урочисто відкрили підрозділ місцевої пожежної охорони

15.06.2018   16:50Агенцiя

15 червня у с. Козацьке Бобровицького району Чернігівської області урочисто відкрили підрозділ місцевої пожежної охорони.

У заході взяли керівництво Чернігівської обласної ради, райдержадміністрації, Управління ДСНС України у Чернігівській області, Бобровицької міської об`єднаної територіальної громади, товариства "Козацьке", а також почесні гості та громадськість.

Слід зазначити, що до штату підрозділу увійшли 7 вогнеборців, які забезпечуватимуть пожежну та техногенну безпеку на території 7 населених пунктів Бобровицького району. У цілодобовому режимі нестимуть службу 2 вогнеборців.

З теплими вітальними словами до громади, почесних гостей звернулися заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур, голови райдержадміністрації та Бобровицької міської об`єднаної територіальної громади Василь Кучерина і Тетяна Ковчежнюк, директор товариства "Козацьке" Сергій Чубовський.
   
"Надійними помічниками рятувальників ДСНС України є вогнеборці місцевих пожежних команд. Створення протипожежних формувань на території об'єднаних територіальних громад дозволяє оперативно рятувати життя та майно людей, реагувати на пожежі й інші надзвичайні події та забезпечувати надійний та ефективний протипожежний захист прилеглих населених пунктів, територій, екологічних систем тощо. Вітаю особовий склад підрозділу із початком нелегкої, проте важливої і вкрай необхідної для наших співвітчизників роботи. Бажаю успіхів у професійній діяльності та якомога менше тривожних викликів", - зазначив в своєму виступі заступник начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло.

В ході урочистостей особовий склад новоствореної Козацької місцевої пожежної команди отримав від керівництва УДСНС України у Чернігівській області сертифікат і ключі на пожежно-рятувальний автомобіль, посвідчення про проходження спеціальної підготовки, від районної державної адміністрації - 3 комплекти бойового одягу, а також від почесних гостей та громади інші подарунки та побутову техніку для забезпечення потреб особового складу під час несення цілодобового чергування. Символічний ключ для відкриття новоствореної пожежної команди вручила керівнику підрозділу голова Бобровицької міської об`єднаної територіальної громади Тетяна Ковчежнюк.

Після урочистого перерізання стрічки, почесні гості мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою та озброєнням рятувальників, а вихованці місцевого навчального закладу подарували гостям свята запальний український танок.

На завершення урочистостей настоятель Свято-Миколаївської церкви протоієрей Микола Лях освятив особовий склад, техніку та приміщення Козацької місцевої команди.

У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.