Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:32:24

ДФС в області: факти використання роботодавцями праці неоформлених працівників виявлені при проведенні спільних заходів

29.05.2018   12:32Агенцiя

Під час комплексних заходів за участю працівників обласної ДФС, Державної міграційної служби, Національної поліції та управління Держпраці в області виявлено ряд порушень у роботі закладів громадського харчування.

При перевірках встановлено факти використання неоформленої праці найманих працівників, у тому числі  особами без громадянства, порушення касової дисципліни, а саме: не проведення виручки від реалізації товарів, послуг через зареєстровані касові апарати, а також реалізації підакцизних товарів без відповідних ліцензій.

У Головному управління ДФС наголошують, що через такі порушення втрачаються кошти місцевих бюджетів, які потрібні для розвитку громад. Тому і відповідальність за вказані порушення досить сувора. Лише за квітень – травень поточного року винесено приписів за порушення законодавства про працю на суму понад 1 млн грн, а фінансові санкції за порушення касової дисципліни та безліцензійну торгівлю склали майже 300 тис грн.

Громадяни, які працюють, як наймані працівники, мають вимагати від керівників офіційного працевлаштування. Адже відсутність офіційного працевлаштування – це відсутність будь-яких соціальних гарантій.

Практика спільних перевірок буде продовжена, тому керівникам  радимо чітко дотримуватись законодавчих норм, вчасно та добровільно сплачувати податки.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини