Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:40:28

"Чернігівгаз" взяв участь у Всеукраїнському конкурсі профмайстерності бригад діагностики газових мереж

29.05.2018   12:23Агенцiя

«Чернігівгаз» взяв участь у Всеукраїнському конкурсі профмайстерності бригад діагностики газових мереж Днями в м. Коростень стартував півфінал Всеукраїнських змагань фахівців груп комплексного приладового обстеження газопроводів.

Такі масштабні змагання для газовиків-діагностів проводяться вперше. У конкурсі візьмуть участь кращі фахівці із 21 газорозподільної компанії України. Загалом до складу Центрального регіону увійшли 7 облгазів, серед яких і ПАТ «Чернігівгаз».

Організатором першості стала група РГК та Укргазпрофспілка. Знаково, що в цьому році до облгазів групи компаній РГК долучилися колеги з ПАТ «Черкасигаз» та ПАТ «Кременчуггаз». Гасло турніру: «Наша майстерність – Ваша безпека». Проміжні тури проходять у трьох регіонах – Центральному, Східному та Західному. Переможці, три кращі бригади, далі боротимуться за першість у фіналі у м. Рівне.

Позмагатися в професійній майстерності до Коростенського відділення «Житомиргазу» прибули 7 команд з Центрального регіону. 16 травня свою вправність і вміння показали бригади ПАТ «Чернігівгаз», ПАТ «Хмельницькгаз» і ПАТ «Черкасигаз».

«Робота дільниць діагностики мереж спрямована на визначення стану газогонів і виявлення витоків газу. Власне, на підземці найбільше витоків знаходить саме ця служба. Розуміючи важливість цієї роботи, ми й вирішили в цьому році організувати для них конкурс. Адже ті знання і навички, які газовики з усієї України демонструють під час змагань, і є їхньою щоденною, кропіткою працею, від якої залежить не лише запобігання втратам газу, а й за великим рахунком, життя та безпека споживачів», - зазначила начальник Управління технічного планування РГК Тетяна Бузовська.

Під час змагань чернігівська бригада КПО у складі чотирьох фахівців на чолі із старшим майстром Миколою Кириком демонструвала свої професійні навички по 5 різним завданням. За умовами змагань практичні дії відпрацьовувались на трьох локаціях. Це виконання робіт з комплексного приладового обстеження мереж – надземних і підземних, та технічне обстеження газопроводу в шурфі. На кожен вид робіт виділялося по 40 хвилин.
Проходження кожного етапу оцінювала конкурсна комісія. Для всіх учасників було забезпечено рівні умови, у т.ч. виконання однакових ситуацій і завдань в практичній частині конкурсу. До уваги брали не тільки оперативність роботи, а й правильність і послідовність дій команди, вміння вправлятися з приладами та теоретичні знання.

«До критеріїв оцінювання практичних дій входить вміння визначати трасу підземки та робота з картою, перевірка мережі на герметичність і витоки. На надземному газогоні крім того перевірялося захисне покриття на діелектричну міцність, стан металу та кріплень, герметичність зварних стиків, вимірювалася товщина ізоляційного покриття. У шурфі додатково діагностували стан, товщину ізоляції та стінки труби, захисний потенціал мережі, корозійну активність грунту, тощо, - поінформував начальник служби контролю за виробництвом «Чернігівгазу» Олександр Барикін.

Також чернігівські газовики показували оснащеність спеціалізованого авто, яке має бути укомплектоване по 27-ти пунктам. Так, у автівці дільниці діагностики газопроводів, окрім, звісно, течошукачів, трасошукачів, контрольно-вимірювальних приладів, повинні бути засоби для шпилькування ґрунту, слюсарні інструменти, спецодяг, засоби індивідуального захисту, а також попереджувальні знаки, аптечка та інше.

За результатами змагань кращу майстерність показала бригада «Житомиргазу» і вже 5 червня побореться за першість у фіналі в Рівному. «Срібло» здобула команда з Черкас, а третє місце виборов «Хмельницькгаз». Бригада ПАТ «Чернігівгаз» отримала четвертий результат


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.