Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:48:48

Чернігівський обласний онкологічний диспансер – з лінійним прискорювачем

12.05.2018   09:27Агенцiя

Менше ніж рік тому на цьому місці було урочистого закладено капсулу, яка символізувала початок будівництва корпусу.

11 травня у Чернігові відбулася непересічна подія, на яку чекало дуже багато людей – відкриття корпусу сучасного радіотерапевтичного обладнання – лінійного прискорювача КЛПЗ "Чернігівський обласний онкологічний диспансер".

Реалізація даного проекту за такий рекордно короткий термін стала можливою завдяки спільним зусиллям обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, народних депутатів України, районних державних адміністрацій та об'єднаних територіальних громад, меценатів, закордонній допомозі.

Вартість проекту – 103,1 мільйона гривень. На зібрані кошти придбано лінійний прискорювач «Електа Інфініті», а до придбання комплектуючих складових – дозиметричного обладнання та комп'ютерного томографа долучилися всі небайдужі представники громади, під час розпочатого в листопаді 2017 року благодійного марафону «Промінь надії».

Чернігівщина входить в десятку областей з найвищим рівнем онкозахворювань і тому радіологічна апаратура, яка використовується для терапії майже 60% пацієнтів як основний метод, або доповнення до хірургічних та інших методів, дуже потрібна.

Введення в дію лінійного прискорювача дасть можливість не лише підняти на вищий рівень якість надання медичної допомоги онкохворим шляхом поставки вищих доз опромінення на область пухлини разом із зменшенням опромінення оточуючих здорових тканин, але і сприятиме скороченню терміну перебування хворих у стаціонарі та тривалості курсу реабілітації в амбулаторних умовах. Нове обладнання сприятиме зменшенню ускладнень та зниженню рівня інфекційних ускладнень після курсу променевої терапії.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.