Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:49:24

Суд апеляційної інстанції вкотре підтримав позицію прокуратури області у питаннях застосування міграційного законодавства

11.05.2018   07:43Агенцiя

Пріоритетом у діяльності органів прокуратури області залишається додержання вимог національних та міжнародних нормативно-правових актів в місцях несвободи.

У зв’язку з відсутністю сталої практики застосування оновленого міграційного законодавства, прокуратурою області ще наприкінці минулого року вживалися заходи реагування на забезпечення безумовного дотримання прав іноземців при їх поміщенні та триманні у Чернігівському ПТПІ.
   
Особливу увагу приділено строкам тримання, своєчасному їх продовженню, вжиттю інших заходів до видворення іноземців за межі держави.

З’ясовано, що громадянина Єменської Республіки було виявлено та затримано прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Ужгород» при спробі незаконного перетинання державного кордону з України в Словацьку Республіку. 

Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду від 17.10.2017 іноземця затримано з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення і поміщено до Чернігівського ПТПІ, де він перебуває на даний час.

Проведені Чопським прикордонним загоном заходи для встановлення особи іноземця не дали позитивних результатів, ще не отримано відповідних інформації чи документів, на підтвердження його особи. Іноземець відмовився співпрацювати під час процедури його ідентифікації, що є безумовною підставою для подальшого утримання особи та продовження заходів.
   
Рішенням Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 10.04.2018 задоволено позов Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України про продовження строку затримання та тримання в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні громадянина Єменської Республіки строком на шість місяців.

У той же час, суд прийняв рішення про продовження строку затримання іноземця терміном на шість місяців, що суперечить вимогам чинного законодавства.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 25.04.2018 за апеляцією прокурора рішення Ріпкинського районного суду від 10.04.2018 у частині визначення строку затримання громадянина Єменської Республіки шість місяців скасовано.

Продовжено строк затримання особи з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення на три місяці.
   
На цей час реагуючи на порушення міграційного законодавства прокуратурою області контролюється результати службових перевірок за фактами неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами міграційної та прикордонної служб.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.