Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:03:03

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

04.05.2018   09:12Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 3 травня до 8:00 4 травня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 18 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 15 пожеж та 2 випадки виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинули 2 особи.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

На 5 км автодороги Кіпті-Суми-Юнакіївка  (Козелецькій район) о 21 годині 3 травня внаслідок пошкодження шини колеса вантажний автомобіль "Fiat Ducato"  виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив лобове зіткнення з бензовозом "DAF". Внаслідок пригоди  водій автомобіля "Fiat Ducato", 1971 року народження, та пасажир (жінка, особа встановлюється) від отриманих травм загинули на місці аварії.

 
Пожежі – 15: 5 пожеж житловому секторі, 8 випадків загоряння сухої трави та сміття на загальній площі 7,0409 га та 2 пожежі в лісових масивах на загальній площі 22 га, з них 1 резонансна пожежа в лісовому масиві, а саме:
Біля смт Гончарівське Чернігівського району на території Чернігівського військового лісгоспу  об   11 год. 45 хв. 3 травня трапилось загоряння лісу окремими осередками на загальній площі біля 20 га. Для гасіння пожежі було залучено  31 одиниця техніки та 461 чоловік, а саме:
- 16 одиниць техніки та 55 чоловік особового складу підпорядкованих підрозділів У ДСНС України у Чернігівській області;
- 8 одиниць техніки (екскаватор, ПЗМ-2, БАТ-2, 5 АЦ) та 380 чоловік особового складу Міністерства оборони України;
- 7 одиниць техніки (5 АЦ, 2 трактори) та 26 чоловік Чернігівського військового лісгоспу.
Станом на 17 год. 55 хв. 3 травня пожежу локалізовано.
Станом на 6 годину 4 травня  на місці пожежі залишаються чергувати 7 одиниць техніки та 28 чоловік, а саме:
-  2 АЦ, КШМ Р-142 та 13 чоловік особового складу управління ДСНС України у Чернігівській області;
- 2 АЦ,  трактор та 10 чоловік Чернігівського військового лісгоспу;
- 1 АЦ та 5 чоловік особового складу  Міністерства оборони України.


Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни
– 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 12 год. 10 хв. 3 травня знищені 4 артилерійські снаряди (1 од. - калібру 125 мм, 1 од. - калібру 122 мм та 2 од. - калібру 85 мм) часів Другої світової війни, які були виявлені о 19 год. 25 хв.  2 травня на відкритій території біля с. Ревунів Круг Чернігівського району.
 
- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 17 годині 3 травня знищено 1 артилерійській снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни, який було виявлено о 13 год. 25 хв. 3 травня місцевими мешканцями на відкритій території біля смт Куликівка.


Негативні наслідки повені:

Внаслідок підйому рівня води в р. Снов:
Стався перелив ґрунтової дороги між селами Малий Дирчин та Великий Дирчин Городнянського району. Станом на 3 травня залишається ускладненим транспортне сполучення з с. Малий Дирчин (довжина перелитої ділянки дороги - до 50 м, глибина – 45 см). Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності, двох човнів та  через с. Смяч Сновського району.

Внаслідок підйому рівня води в р. Десна:
1. З 10 квітня призупинено функціонування паромної переправи між  смт Сосниця та населеними пунктами Пекарівської сільської ради (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин). Сполучення здійснюється через Коропський район.
2. Сталося підтоплення окремих елементів понтонного мосту через  р. Десна в м. Новгород-Сіверський, з 14 квітня порушене пряме  автотранспортне сполучення між м. Новгород-Сіверський та с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне Новгород-Сіверського району. Транспортне сполучення здійснюється через Шосткинський район Сумської області. Для перевезення населення через р. Десна залучено моторний човен, перевезення здійснюється  за встановленим графіком.
3. З 24 квітня стався перелив автодороги  Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка. Станом на 3 травня  довжина перелитої ділянки дороги складає 200 м, глибина - 38 см. Проїзд обмежено для легкового автотранспорту. Розмиви елементів дороги повеневими водами відсутні. Ділянка автодороги знаходиться під контролем служби автодоріг та філії Сосницької ДЕД.

Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро:
З 15 квітня стався перелив ґрунтової дороги в смт Радуль Ріпкинського району, в результаті чого ускладнене сполучення з провулком Паромним та вулицями: Дніпровська, Новікова, Набережна, Гоголя. На зазначених вулицях проживають 46 чоловік. Підтоплення домогосподарств та будівель немає. Станом на 3 травня довжина перелитої ділянки дороги складає 135 м, глибина - 64 см. Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності та човна.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 14 мкр/год., Ніжин – 9 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка –  11 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 3 травня до 20 години 4 травня очікується невелика хмарність, без опадів, вночі місцями слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 12-17º тепла, вдень 25-30º тепла.
По Чернігову температура вночі 12-14º тепла, вдень 27-29º тепла.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини