Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:27:25

СБУ викрила чергову спробу вербування громадянина України іноземними спецслужбами

25.04.2018   16:29Агенцiя

Співробітники Служби безпеки України викрили спробу вербування мешканця Чернігівщини спецслужбами Республіки Білорусь.

Правоохоронці встановили, що житель одного з прикордонних населених пунктів Чернігівської області періодично виїжджав до Білорусі, щоб відвідати родичів.
Під час чергової поїздки українець був затриманий правоохоронними органами цієї країни за начебто порушення правил торгівлі.

При цьому представники КДБ Білорусі, погрожуючи кримінальним переслідуванням, вимагали від чоловіка передавати інформацію про військові об’єкти розміщені на прикордонній території. Отримані відомості необхідно було надавати представнику білоруської спецслужби під час виїздів до РБ.

Повернувшись додому чоловік одразу звернувся до СБ України і надав всі необхідні свідчення щодо обставин його вербування та поставлених перед ним завдань.

Згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України державна зрада карається позбавленням волі на строк до п`ятнадцяти років. Враховуючи той факт, що громадянин України не виконав злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявив правоохоронцям про свій зв’язок з ними, суд звільнив його від кримінальної відповідальності, що передбачено законодавством.

Управління СБ України в Чернігівській області звертається до громадян, які перетинають кордон з Російською Федерацією або Республікою Білорусь і нагадує про необхідність бути пильними. У разі планування поїздок до зазначених країн спершу оцініть усі ризики і загрози та ретельно зважте потребу в таких мандрівках.

В разі контактування з представниками іноземних спецслужб потрібно негайно повідомляти про такі факти до СБУ. Номер телефону «гарячої» лінії Управління СБ України в Чернігівській області – (0462) 676-208.


Прес-група Управління СБ Українив Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини