Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:38:21

Бійця Андрія Лебедєва поховають на рідній землі. Цього дня Чернігів буде у жалобі

25.04.2018   07:37

У середу, 25 квітня, у Чернігові в Катерининській церкві об 11 годині відбудеться прощання з Андрієм Лебедєвим, кулеметником 13-го окремого мотопіхотного батальйону (на момент загибелі воїна батальйон підпорядковувався 1-й окремій танковій бригаді).

Андрій Лебедєв народився 6 червня 1980 року в місті Ярославлі у Росії, згодом сім’я переїхала до України.

Закінчив Чернігівську школу № 32, потім професійно-технічний заклад № 1 міста Чернігова.

Строкову військову службу проходив у складі частини Національної гвардії України в місті Сімферополі (АР Крим), за військовою спеціальністю — кулеметник.

Після служби в армії працював експедитором.

У квітні 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Рядовий, кулеметник 1-ї мотопіхотної роти 2-го мотопіхотного взводу 13-го мотопіхотного батальйону. З травня цього ж року воював у зоні проведення АТО.

Загинув 29 січня 2015 року під час відбиття танкової атаки ворога на блокпосту 1301 (позиція «Вовк») у районі міста Вуглегірськ Артемівського району Донецької області. Тоді разом з Андрієм загинули ще троє наших земляків-чернігівців. Їх тіла бойовики віддали рідним. А от Андрій тривалий час вважався зниклим безвісти. Згодом його поховали як тимчасово невстановленого захисника України. І лише нещодавно ідентифікували за експертизою ДНК.

У бійця залишилися старенька мати, яка так і не дочекалася свого сина.

Для вшанування пам’яті Андрія Лебєдєва та пам’яті військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, мирних жителів на сході України, у Чернігові 25 квітня оголошено День жалоби.

Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На знак скорботи за загиблим на будівлях і спорудах органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій міста буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою.

Цього дня обмежується проведення розважально-концертних заходів на території міста, заборонено звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті, вуличного мовлення.

Вічна пам’ять і шана Героям!

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.