Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:36:36

Неплатежі бюджетних установ перед "Чернігівгаз Збутом" зросли в 11 разів

24.04.2018   09:06Агенцiя

Станом на 1 квітня 2018 року загальна сума заборгованості бюджетних установ перед ТОВ «Чернігівгаз Збут» сягнула 26,2 млн грн.

Від початку року рівень неплатежів зріс в 11 разів. В цьому місяці компанія направила попередження на відключення газопостачання в зв’язку з заборгованістю 170 бюджетним установам.

Левова частка боргу за газ припадає на установи, що фінансуються з місцевих бюджетів – це 15,6 млн грн. Організації, що фінансуються з держбюджету недоплатили «Чернігівгаз Збуту» 8,2 млн грн, а з обласного – 2,4 млн грн.

Через неплатежі бюджетних установ, «Чернігівгаз Збут» звернувся до судових інстанцї – наразі там на розгляді перебуває 8 справ зі стягнення заборгованості на користь компанії на загальну суму понад 6 млн грн. Серед найбільших боржників: Квартирно – експлуатаційний відділ м. Чернігова, що має борг майже 3,2 млн грн., Управління освіти Ніжинської міської ради – понад 885 тис грн., Відділ освіти Ріпкинської РДА - 750,4 тис грн., Відділ освіти, молоді та спорту Новгород – Сіверської міської ради – 676,3 тис грн.

«Відповідно до законодавства, якщо установа своєчасно не сплачує за газ, компанія повинна припинити газопостачання, - зазначає директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста. - Перший крок врегулювання питання про борги - письмове повідомлення про припинення поставок газу.

Якщо ж після цього борг не погашений, ми ініціюємо відключення і справа вирішується в судовому порядку».

Бюджетники пояснюють незадовільний стан платіжної дисципліни проблемами з фінансуванням. Незважаючи на те, що нова система розрахунків працює майже 3 роки, процедура оплати і надходжень бюджетних коштів до сих пір залишається недосконалою. При цьому, з деякими установами дотепер неврегульовані договірні відносини, що також створює проблеми з проведенням платежів.

Найкраще на Чернігівщині розраховуються за газ бюджетники в Варвинському, Коропському, Носівському, Срібнянському районах та м.Прилуки, а серед найгірших платників – Бахмацький, Ріпкинський, Новгород-Сіверський райони та м.Чернігів.


 ТОВ «Чернігівгаз Збут»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини