Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:47:50

Прокуратура звернулася з позовом про визнання незаконним рішення, прийнятого з порушенням антикорупційного законодавства

10.04.2018   08:13

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді та керуючись вимогами ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції», прокуратурою в судовому порядку оскаржено рішення сесії однієї з селищних рад Куликівського району про встановлення секретарю цієї ради надбавки до посадового окладу.

Зверненню прокурора з позовом до суду передувало ухвалення Куликівським районним судом постанови, яка набрала законної сили, про визнання секретаря селищної ради винною у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП з накладенням штрафу.

Доведено, що депутат, як суб’єкт відповідальності за корупційні правопорушення, не виконала покладені на неї обов’язки щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, оскільки була присутня на засіданні сесії селищної ради та спільно з іншими депутатами голосувала за прийняття оскаржуваного рішення.

Рішенням суду від 23.03.2018 незаконний розпорядчий документ, прийнятий з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», скасовано.

Довідково: відповідно до ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції» нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього закону, підлягають скасуванню органом або посадовою особою, уповноваженою на прийняття чи скасування відповідних актів, рішень, або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою заінтересованої фізичної особи, об'єднання громадян, юридичної особи, прокурора, органу державної влади, зокрема Національного агентства, органу місцевого самоврядування.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини