Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:31:52

За неналежно оформлених працівників на три підприємства Чернігівщини накладено фінансові санкції

03.04.2018   07:58Агенцiя

Нові підходи в реалізації повноважень Держпраці, передбачені Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постійно доводять свою ефективність у вирішенні проблеми нелегальної праці.

Нові підходи в реалізації повноважень Держпраці, передбачені Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постійно доводять свою ефективність у вирішенні проблеми нелегальної праці.

Так, у січні поточного року інспекторами праці Управління Держпраці у Чернігівській області було проведено інспекційне відвідування одного товариства з обмеженою відповідальністю, що спеціалізується на виробництві сільськогосподарської продукції. В результаті у суб’єкта господарювання було виявлено чотирьох працівників, які у певний період часу виконували роботи без укладання трудового договору, ведення табелю обліку робочого часу, без оформлення відповідного наказу та без повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу.

У тому ж січні під час інспекційного відвідування одного з підприємств легкої промисловості було виявлено 4 працівника без належного оформлення трудових відносин – робота виконувалася на підставі цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових, що суперечить вимогам частини 3 статті 24 КЗпП України.

У березні цього року у ході проведення інспекційного відвідування одного з суб’єктів господарювання області інспектори праці виявили 11 працівників, оформлених з ознаками такого ж самого порушення.

За результатами проведених контрольних заходів керівникам підприємств видано приписи на усунення виявлених порушень, матеріали направлено до правоохоронних органів для відповідного реагування, накладені фінансові санкції згідно з абзацом 2 частини 2 статті 265 КЗпП України.

Тож, за виявлених працівників, оформлених із порушенням трудового законодавства, три підприємства мають сплатити штрафні санкції загальною сумою 2 млн 122 тис. 110 гривень.
 


Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.