Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:51:45

Як область готується до весняного паводку

21.03.2018   13:09Агенцiя

Гідрометцентр визначив можливі критичні зони на Чернігівщині, де можуть виникнути проблемні ситуації в період проходження весняного водопілля.

Так, на річці Дніпрі прогнозують досягнення і тривале перевищення небезпечних відміток рівня води в Ріпкинському та Чернігівському районах. Це може призвести до обтоплення водами Дніпра і Сожу населених пунктів, відрізання їх від основних шляхів сполучень, затоплення ділянок доріг місцевого значення. Тривалий паводок може ускладнити умови життєдіяльності населення в цих районах, як це відбулося навесні 2013 року.

Фахівці також попереджають, що при проходженні водопілля тривалий час утримуватиметься затоплення заплави річки Десни біля Новгорода-Сіверського. Тут варто очікувати на досягнення небезпечних відміток обтоплення (оточення водою, відрізання від шляхів сполучення) та початкове підтоплення водами Десни низькорозташованих садиб ряду населених пунктів у Новгород-Сіверському, Коропському, Куликівському, Сосницькому, Менському та Городнянському районах.

Аби попередити надзвичайні ситуації, пов’язані з паводком, відповідні служби постійно моніторять рівень води на зазначених територіях. Як уже повідомлялося, минулого тижня проведено обліт критичних зон, щоб наочно відстежити стан справ.

Загалом же область почала готуватися до весняного водопілля ще з початку року. В облдержадміністрації у січні затверджено план заходів щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у весняний період 2018 року на території Чернігівської області.

План передбачає чітку підготовку місцевих органів влади до проведення оперативних заходів у разі виникненні надзвичайних ситуацій, а також створення умов для успішного подолання їх наслідків.

При цьому важливими складовими, безперечно, мають бути попереджувальні дії та співпраця між органами влади на місцях і відповідними службами. Акцент також на оперативному оповіщенні мешканців населених пунктів у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Поки що морози стримують весняне водопілля. Проте, вже незабаром, за прогнозами синоптиків, на території Чернігівщини буде плюсова температура.


За інформацією Департаменту цивільного захисту населення та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини