Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:31:58

На Чернігівщині профінансовано надання допомоги з тимчасової втрати працездатності за 18182 лікарняними листками

21.03.2018   07:58Агенцiя

Фінансування здійснювалося своєчасно та в повному обсязі.

За оперативними даними упродовж січня-лютого 2018 року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (далі – Фонд) було профінансовано надання допомоги з тимчасової втрати працездатності за 18182 лікарняними листками загальною тривалістю 171146 днів.

Допомога по тимчасовій втраті працездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу).

Підставою для призначення допомоги є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Фонд компенсує застрахованим особам втрату заробітку за період хвороби або травми з шостого дня непрацездатності. Також компенсується втрата заробітку у разі необхідності догляду за хворою дитиною або членом сім’ї.

Розмір допомоги у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності, що надається за рахунок коштів Фонду, залежить від страхового стажу та виплачується в таких розмірах:
1) 50 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років;
2) 60 % середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 3 до 5 років;
3) 70 % середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 5 до 8 років;
4) 100 % середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років;
5) 100 % середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають пільги відповідно до законодавства.

Фонд здійснює фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності упродовж 10 робочих днів після подання роботодавцем заяви-розрахунку до робочого органу Фонду за місцем обліку. Кошти перераховуються на окремий поточний рахунок роботодавця для виплати застрахованій особі у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати.

Довідково: за січень-лютий 2018 року Фондом в Україні було профінансовано надання допомоги з тимчасової втрати працездатності за 704 тис. лікарняних листків загальною тривалістю 6,3 млн днів.

                       
Прес-служба управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.