Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:46:50

Права пасажирів: як захистити свої права в громадському транспорті?

01.03.2018   09:24Агенцiя

Якщо ви стали свідком будь-якого порушення чи то з боку водія громадського транспорту, чи то кондуктора чи взагалі перевізника, ви маєте право звернутися до відповідних контролюючих органів.

Представники Громадської організації «Агенція міських ініціатив» підготували коротку інструкцію, як діяти, якщо ви стали свідком порушення в громадському транспорті.

1) Управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради (якщо це перевезення в межах міста).
14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 50
Тел.: (0462) 675-503, 671-887, 67-53-73
Електронна адреса: transport@chernigiv-rada.gov.ua 
Якщо водій палить або розмовляє за кермом, якщо відбувається систематичне недотримання графіку руху громадського транспорту (особливо у вечірній час), якщо автобус на лінії не відображається в системі gps-моніторингу, якщо автобус має незадовільний санітарно-естетичний стан салону – про всі ці порушення сміливо звертайтесь до профільного управління. До речі, за не усунення всіх цих недоліків передбачається стягнення штрафних санкцій з перевізника.

2) Департамент економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації (автобусні маршрути 135 та 160)
14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, тел. (0462) 675-694,
Електронна адреса: der_post@cg.gov.ua

3) Управління Укртрансбезпеки в Чернігівській області, яке напряму відповідає за безпеку пасажирських перевезень
Вул. П.ятницька, 39, м. Чернігів, 14000,
Телефон:  (0462) 777-489, (0462) 777-480
Електронна адреса: chemihiv@dsbt.gov.ua

Представники Укртрансбезпеки мають право перевірити ліцензію перевізника, дозвільні документи, відповідність матеріально-технічної бази.Назафіксовані порушеннявони можуть накласти штрафні санкції.

4) Поліція ((0462)619-911, вул. Шевченка, 13).
До функцій патрульної поліції відноситься також контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських перевезень. Тому, якщо ви стали свідком порушення правил дорожнього руху водієм громадського транспорту, також можете звернутись поліції.
 
4) Гаряча лінія Чернігівського міського контакт-центру.
http://chmkc.com.ua
0800-50-93-50
До контакт-центру також можна звернутись і залишити свою скаргу або ж звернення щодо роботи громадського транспорту.

5) Напряму до перевізника, котрий обслуговує той чи інший маршрут. Контакти перевізника мають в обов’язковому порядку бути розміщені в салоні автобусу. Або ж можна подивитись їх за посиланням на сайті: http://www.bus.cn.ua/

Як скласти скаргу на порушення?

По-перше, необхідно записати чи запам’ятати номер транспортного засобу, в якому було зафіксовано порушення прав пасажирів, і номер маршруту, на якому він працює. Краще буде навіть зафіксувати цей автобус або факт порушення на камеру телефону. Це в рази полегшить роботу профільного управління та дає вам більше шансів отримати ефективний результат.
Далі або ж телефонуєте, або ж звертаєтесь письмово до відповідного контролюючого органу з метою зафіксувати факт порушення та в подальшому його усунення. І найголовніше, не забувайте поцікавитись про реакцію та шляхи усунення даного порушення. Якщо це письмове звернення – результат буде ефективнішим.  Термін надання відповіді на звернення громадянина – 30 календарних днів.
Приклад скарги можна подивитись за посиланням на сайті: http://www.bus.cn.ua/zayavka.html


Представниця ГО «Агенція міських ініціатив» Романова Тетяна

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини