Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:53:33

Поліція закликає громадян до пильності через активізацію шахраїв

01.03.2018   07:32Агенцiя

Злочинці продовжують використовувати старі перевірені методи обдурювання громадян, хоча поліція регулярно попереджає про шахраїв.

Найпоширенішний різновид шахрайств – так зване телефонне (ваш син в поліції/потрапив у ДТП).

Аби не стати жертвою шахраїв, поліція радить громадянам дотримуватися наступних правил:

Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

Ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка представилася поліцейським, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження затриманого або постраждалого родича. Практично в ста відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють.

Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.

Два таких випадки трапилися 27 лютого. Спочатку по допомогу до Чернігівського відділу поліції звернулась 80-річна жителька Чернігова, в якій просила вжити заходи до зловмисника, який зателефонував та повідомив, що її онук нібито потрапив до лікарні. Шахрай заволодів 6000 гривень. Гроші пенсіонерка віддала в руки невідомому, який представився кур'єром від онука. Зателефонувавши потім онукові, старенька дізналася, що з ним все гаразд.

Другий такий випадок травися цього ж дня. До Чернігівського відділу поліції звернулась чернігівка 1935 року народження і повідомила, що стала жертвою шахрая. Лиходій зателефонував і повідомивши, що її син нібито потрапив у ДТП, Піддавшись на обман, пенсіонерка віддала «посереднику» 30 тисяч гривень. І лише після цього жертва зателефонувала синові та дізналася, що з ним все гаразд і в ДТП він не потрапляв.

За даними фактами ведеться перевірка.

Хтось телефонує, що родича затримала поліція або він в лікарні після дорожньо-транспортної пригоди? Терміново вимагають гроші по телефону? Не піддавайтеся на обман – це шахраї. Не робіть жодних дій та негайно телефонуйте до поліції на «102» .


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини