Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:29:44

У Ніжині пройшов "Круглий стіл" з питань соціального захисту осіб з інвалідністю

24.02.2018   09:33

21 лютого відбулось засідання «круглого столу» з питань соціального захисту сімей, в яких є діти, батьки або інші особи з інвалідністю, а також особи, що здійснюють за ними догляд.

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щороку організовує такий «правовий всеобуч» для своїх отримувачів послуг, залучаючи до нього суб’єкти співпраці із соціально-гуманітарної сфери.

І цього разу інформацію щодо соціальних гарантій, змін в законодавстві, медичних, освітніх та інших послуг, якими можуть скористатися  члени нашої громади з функціональними обмеженнями, надали представники: Ніжинського об’єднаного управління ПФУ, управління праці та соціального захисту населення, КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького», закладів управління освіти, Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Ніжинського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.      
На засіданні також були присутні керівники громадських організацій – Чернігівського об’єднання Спілки Самаритян України і міської організації батьків та дітей з особливими потребами «Соломія».

Спілкування відбувалось в режимі: інформативний блок щодо роботи кожного  закладу з відповідною категорією населення – запитання - відповіді.

Обговорювались питання: пільгового обслуговування осіб з інвалідністю у приватних медичних лабораторіях, забезпечення пільговими ліками, індивідуальними засобами реабілітації, санаторно-курортним оздоровленням, надання одноразової матеріальної допомоги на лікування з міського бюджету, пенсійного забезпечення осіб, які здійснюють догляд за дитиною або особою з інвалідністю,  потреби розширення відділення гемодіалізу, діяльності ексклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими освітніми потребами, центрів дозвілля для дітей з інвалідністю та інші.

Працівники соціальних служб заохочувалиприсутніх звертатись за консультаціями та послугами, вчасно оформляти та переоформляти належні їм соціальні виплати, а також інформувати про зміни у складі сім'ї, зайнятості, використовувати своє право на житлову субсидію, тощо.

У свою чергу міський центр соціальних служб нагадав, що основною формою його роботи є соціальний супровід сімей, які потрапили у складні життєві обставини та не можуть їх подолати власними засобами й ресурсами, - для сприяння у вирішенні їхніх питань та подолання чи мінімізації наслідків таких обставин. Центр СССДМ також повідомив, що активно співпрацює з благодійниками із числа звичайних громадян, фізичних та юридичних осіб, зокрема громадських благодійних організацій та релігійних громад, завдяки чому сприяє всебічній підтримці сімей уразливих категорій із числа отримувачів послуг.

Громада має усвідомлювати факт зростання інвалідізації  населення – як дорослого так і дитячого. Станом на 01.02.2018 року в нашому місті тільки дітей, яким встановлено інвалідність, обліковується близько 340, у т. ч. 60, які мають підгрупу А, тобто особливо високий ступінь втрати здоров'я та здатності до самообслуговування.

Сьогодні інвалідність – це проблема не тільки тих сімей, що потрапили у складні життєві обставини внаслідок вад здоров’я дітей, батьків чи інших осіб. Це стає нагальною проблемою всього нашого суспільства. Можливо, потрібно зробити переоцінку цінностей свого життя, в якому ми почали більше втрачати, ніж придбовувати. І в першу чергу – щодо ставлення до людей взагалі і зокрема – до співгромадян  найуразливіших соціальних категорій – дітей, літніх людей, хворих та немічних - тих, хто найбільше потребує захисту і підтримки.


О. Гребеннікова, фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини