Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:33:50

Упродовж минулих вихідних рятувальники 13 разів залучалися до ліквідації пожеж

12.02.2018   14:34Агенцiя

Упродовж минулих вихідних, підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області 13 разів залучалися до ліквідації пожеж, з яких 9 разів на гасіння займань у приватному житловому секторі громадян.

Внаслідок пожеж 1 людина отримала опіки, 3 особи врятовано. Вогнем пошкоджено 9 будівель та вантажний автомобіль.

10 лютого о 09:26 у Чернігові до оперативно-координаційного центру  Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу в підвальному приміщенні п'ятиповерхового житлового будинку по вул. Шевченка, 37. Телефонували стурбовані мешканці, які відчули запах диму в під`їзді. На місце події прибуло 3 відділення 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини. У апаратах захисту органів дихання та зору рятувальники під час проведення розвідки на сходовій клітині виявили 69-річну мешканку однієї із квартир, яка кликала на допомогу. Вогнеборці вивели літню жінку на свіже повітря. Оперативними діями пожежу о 09:42 було локалізовано, а о 10:14 остаточно ліквідовано. Причиною її виникнення послужила необережність у поводженні з вогнем невідомої особи.

11 лютого о 16:30 до Служби порятунку «101» у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Марківці, що за 13 кілометрів від районного центру. За викликом до місця пригоди прибуло відділення 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. На той момент в будівлі спостерігалося задимлення, а в одній із кімнат відбувалося інтенсивне горіння. У апаратах захисту органів дихання та зору вогнеборці під час гасіння в одній із кімнат оселі виявили 62-річного господаря помешкання та його 58-річну співмешканку, які не могли самотужки покинути небезпечну зону. Надзвичайники вивели постраждалих на свіже повітря і оперативними діями пожежу о 17:05 локалізували, а о 18:15 остаточно ліквідували. Причиною загоряння послужила необережність при палінні жінки. Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни та майно.

12 лютого о 04:23 у с. Сухиня Бобровицького району виникло загорання житлового будинку. Сусіди помітили, що з під даху помешкання виходить дим і зателефонували по "101". За викликом до місця пригоди прибув черговий караул 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. Вогнеборці о 05:00 локалізували, а о 06:45 остаточно ліквідували загоряння. Проте, під час пожежі 54-річний господар отримав опіки 50% тіла І-ІІ ступеня. Його каретою швидкої медичної допомоги доставлено до Бобровицької центральної районної лікарні.

Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причиною виникнення загорання послужило порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини