Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:39:29

Нових випадків захворюваності на кір в Чернігівській області не зафіксовано

12.02.2018   14:25Агенцiя

Про це говорилося під час засідання обласного оперативного штабу з протидії інфекції, який відбувся 9 лютого під головуванням заступника начальника Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Пуліна.

Як повідомила завідуюча інфекційного відділення Чернігівської міської лікарні №2, головний позаштатний спеціалістів Управління охорони здоров'я ОДА Світлана Ворона, наразі хвора М., гравець ФК «Легенда», у якої був діагностовано захворювання на кір, пройшла курс лікування та виписана в задовільному стані.

За контактними особами ведеться спостереження медичним працівником команди та щоденно надається інформація про їх стан лікарю-інфекціоністу міської лікарні. На сьогодні нових випадків захворювання не виявлено.

«Якщо говорити про вакцинацію, то ми охопили нею 97,8% дітей у віці 1 року та 95,1% дітей 6 років. Відсоток додаткової вакцинації дітей віком від 2 до 8 років, які не отримували щеплень раніше складає 77%, – зазначила заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Людмили Кривець. – На сьогодні область забезпечена достатньою кількістю вакцин проти кору для дітей».

Учасники штабу вирішили продовжити спостереження за контактними особами, продовжити посилений контроль медичних працівників шкільних та дошкільних навчальних закладів щодо раннього виявлення дітей з ознаками та симптомами інфекційних хвороб.

Нагадуємо, що специфічного лікування від кору не існує. Проте можна запобігти захворюванню, якщо відповідально поставитись до єдиного надійного методу профілактики кору – вакцинації.


Прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації 

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини