Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:12:46

Від Лося до лося

06.02.2018   10:52

За повідомленням єгерської служби ТОВ СМРП «Динамо» в їхніх мисливських угіддях виявлено факт браконьєрського полювання лося європейського на території Городнянського району Чернігівської області.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області 04.02.2018 року в ході проведення рейдової перевірки по контролю за станом охорони та використанням природних ресурсів перевірені вищевказані факти та встановлено, що фактично незаконно відстріляна самка лося європейського із двома ембріонами, в ніч з 03 на 04 лютого поточного року групою осіб із застосуванням спеціальних приладів для полювання в темну пору доби.
    
На місці вчинення браконьєрства виявлено нутрощі дикої тварини та як уже згадувалось два ембріона, а туша вивезена з місця автомобілем «позашляховик», на якому і промишляли браконьєри вже не один раз і в цих мисливських угіддях, а також суміжних (із міркувань нерозголошення зайвої інформації марку автомобіля не вказуємо).
    
На місце вчинення браконьєрства викликано слідчо-оперативну групу Городнянського відділення Менського ВП ГУНП в Чернігівській області по телефону «102», якими проведено огляд місця події, складено відповідні матеріали, відомості внесено до ЄРДР та порушено кримінальне провадження по ст. 248 ч. 1 КК України.
   
До відома, наказом Міністра екології та природних ресурсів України № 481 від 19.12.2017,  який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.12.2017 за № 1573/31441,  лось європейський внесено до Переліку видів тварин, занесених до Червоної книги України (тваринний світ), як вразливий вид.       
   
Розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним добуванням тварини – лось європейський, вид якої занесений до Червоної книги України, наразі нараховується.
     
Разом із тим, зі слів місцевих, це справа рук зухвалого браконьєра з одного із сіл суміжного з Городнянщиною Ріпкинського району. Останніми роками від його рук полягло не один десяток лосів, оленів, козуль та кабанів, а також кілька тонн риби як у Дніпрі, так і в урочищі «Замглай», яку він знищує електрострумом. Єгерська служба, природоохоронні та правоохоронні органи не спромоглись знешкодити злодюгу, щоразу він уникав відповідальності, хоч і затримувався багато разів. Скоріше за все станеться так і цього разу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.