Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:54:46

В обласній раді розглядалися проблемні земельні питання жителів Пакульської сільської громади

24.01.2018   10:14

23 січня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зустрівся з представниками колективу заявників Пакульської територіальної громади Чернігівського району, які написали Звернення до обласного органу представницької влади стосовно врегулювання земельних питань на теренах місцевої сільської ради.

А справа в тому, що й по сьогодні 34 підписанти даного Звернення через бюрократичні та інші перепони не можуть вирішити проблемні питання з оформлення прав на земельні ділянки (земельні паї), які повинні отримати жителі громади із земель колишнього КСП «Полісся» (с.Пакуль). І,зокрема це стосується питання отримання витягів із протоколу розподілу земельних часток (паїв) серед членів (спадкоємців членів) колишнього колективного підприємства тощо. Як результат, люди не можуть оформити право власності на земельні ділянки, передати паї в обробіток та отримувати за це орендну плату.

Отож з метою винайдення шляхів врегулювання порушеного питання перший заступник голови обласної ради запросив на зустріч із представниками заявників начальника Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Надію Чіпак, голову Чернігівської районної ради Олександра Ларченка, Пакульського сільського голову Ларису Ковальчук, відповідальних працівників структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради.

В ході сьогоднішньої зустрічі були заслухані всі заінтересовані сторони, обговорені основні аспекти  та  шляхи вирішення порушеної проблеми.

Зокрема, представники від колективу заявників звернули увагу на неможливість отримання витягів із протоколів жеребкування серед власників земельних часток (паїв) в Пакульській сільській раді (за фактичної відсутності в сільській раді матеріалів паювання-проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) та матеріалів розподілу паїв серед членів колишнього КСП «Полісся»).

За інформацією заявників та представників сільської ради, ТОВ «Біокарт-Агро» з 2014 року обробляє сільськогосподарські угіддя на території громади без сплати коштів за їх використання до бюджету сільської ради. Є також питання узаконення орендних відносин щодо не витребуваних земель та земель запасу на території сільської ради іншими сільгосппідприємствами.

За вищезазначеної ситуації громадяни протягом кількох років не можуть оформити право власності на земельні ділянки відповідно до сертифікатів на право власності на земельні частки (паї) та розпорядитися нею: передати в оренду або виділити в натурі (на місцевості) та приєднати до особистого селянського господарства.

Підбиваючи підсумки робочої зустрічі, Валентин Мельничук наголосив на тому, що порушені у Зверненні громадян проблеми вимагають невідкладного вирішення за участі місцевої  виконавчої влади та правоохоронних органів. Для цього, зазначив керівник, від обласної ради негайно будуть направленні депутатські звернення до обласної прокуратури та Чернігівської районної держадміністрації, які згідно з діючим законодавством, в термін, передбачений статтею 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», повинні вжити відповідних заходів реагування щодо забезпечення ефективного та раціонального використання земель і реалізації громадянами прав власності на землю на території Пакульської сільської ради відповідно до земельного законодавства.

Чергова робоча зустріч з порушених питань, як було зазначено, відбудеться на початку наступного місяця.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини