Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:33:54

У Міському Палаці культури відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

23.01.2018   11:24Агенцiя

Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, громадськість міста та області.

У вітаннях до присутніх виступаючі відзначили, що саме історичні події 22 січня 1919 року сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної  України та утвердження національної ідеї. День Соборності України - це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності всіх українських земель.

Український народ вперше створив національну державу, яка мала всі ознаки незалежної держави: територію, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мову. Сьогоднішня Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених під час тих подій.

Але і сьогодні, як і 100 років тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора. Сучасні українські герої воюють сьогодні на Сході не за повернення окремих територій, а за незалежність всієї України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх українських патріотів, які віддали своє життя за незалежність України.

З нагоди Дня Соборності України працівникам міста й області  вручили відзнаки.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за активну громадську діяльність та з нагоди Дня Соборності України

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– КЕЗЛЯ Ірина Василівна, заступник директора підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області;
– СОЛОМАХА Олександр Миколайович, волонтер Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Міський молодіжний центр «Жменя».

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:
– АСТАФ’ЄВІЙ Наталії Миколаївні, волонтеру громадської організації «РАДА ПАРТНЕРСЬКОГО РОЗВИТКУ»;
– ЛАВРІНЕНКО Нелі Петрівні, директору Приватної школи «МудрАнгелики»;
– МИХАЙЛЕНКО Оксані Володимирівні, волонтеру громадської організації «КОЛО ЧЕРНІГІВЩИНИ».

З нагоди свята відбувся святковий концерт. У цей же день в обласному молодіжному центрі відкрилась виставка «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921рр.»
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.