Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:48:55

340 сімей перебуває на обліку в Чернігівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

22.01.2018   09:59

Діяльність Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді направлена на надання відповідних послуг сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, збільшення кількості індивідуальних послуг.

Протягом минулого року ЧМЦСССДМ забезпечено діяльність п’яти спеціалізованих формувань, які спрямовані на:
    надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, громадянам похилого віку, особам із числа випускників інтернатних закладів, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, сім’ям опікунів, піклувальників, особам з інвалідністю, особам, які звільнилися з місць позбавлення волі, які перебувають у складних життєвих обставинах, прийомним та патронатним сім’ям, наставникам, особам, що зазнали жорстокості та насильства, постраждалим від торгівлі людьми, які залучалися до найгірших форм дитячої праці;
    проведення оцінки потреб дитини, сім’ї та молодої особи, обстеження матеріально-побутових умов за згодою сім’ї, визначення планування та методів соціальної роботи;
    надання послуг родинам, яким призначена допомога при народженні дитини;
    проведення перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини;
    здійснення, у разі потреби, соціального супроводу та надання соціальних послуг.

Загальна кількість отримувачів індивідуальних послуг у минулому році становила 8772 особи. На обліку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, перебувало 340 сімей, в яких виховується 524 дитини. Під соціальним супроводом Центру перебували 125 сімей, в яких виховується 154 дитини. Також 17 прийомних сімей, в яких виховується 25 дітей.

Спільно з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради проведено 15 засідань міської координаційної ради з питань соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, на яких розглянуто 207 справ. У 2017 році працівниками здійснено1615 оцінок потреб дитини та її сім’ї. Просвітницько-профілактичною та соціально-профілактичною роботою охоплено 32 заклади міста. Проведено 342 групових заходів для 7015 осіб.

З 19 громадськими та благодійними організаціями протягом року проводилися спільні заходи по здійсненню соціальної роботи з різними категоріями дітей, молоді та сімей.

Так, 12 січня для дітей Чернігівського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернігівської ОДА проведено новорічне свято. За сприяння депутата Новозаводської районної у м. Чернігові ради Алли Клименок та за участі начальника відділу соціальної роботи Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлії Степанець дітям, що перебувають у державному закладі, були вручені солодощі та фрукти. А особливо дітки зраділи м’яким іграшкам, які отримали від гостей. Вітаючи присутніх зі святами, меценат завірила, що подібні заходи проводитимуться і надалі. 

 
За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини