Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:53:56

У Менській, Сновській та Михайло-Коцюбинській громаді розпочинається громадське обговорення проектів Стратегій розвитку

20.01.2018   09:26Агенцiя

У вересні 2017 року команда Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з трьома громадами – Михайло-Коцюбинською, Сновською та Менською – почала працювати над розробкою їх Стратегій розвитку.

Як зазначають експерти Центру Стратегія розвитку ОТГ є одним із найважливіших документів, який визначає напрям руху громади, її пріоритети, враховує внутрішній та зовнішній потенціал, слабкі і сильні сторони.

В результаті роботи над стратегічним планом громада отримала певну «дорожню карту розвитку» з визначеним набором стратегічних цілей і технічних завдань. При розробці Стратегії розвитку громади були враховані пропозиції, думки, бачення розвитку всього населення.

Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, пояснює: «В результаті роботи були напрацьовані стратегії спільно з усією громадою, документ відображає думку громади, а не експерта. Рівень розуміння, прагнення і цілі, які ставить перед собою сама громада. Стратегічний план розвитку громади до 2024 року не повинен бути ідеальним, він має бути зрозумілим для людей і тільки тоді він буде реальним».

19 січня Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування передав на громадське обговорення проекти Стратегії розвитку Менської, Михайло-Коцюбинської та Сновської громад.

«Документ, що створювався за партисипативною методикою за сприяння Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, відображає наявний стан та прагнення громади до змін, формулює бачення майбутнього, водночас містить реальні механізми його досягнення. Поява проекту Стратегії – результат великої роботи, що тривала кілька місяців та вимагала чималих зусиль, причому – добровільних, заради нової спільноти», - підкреслила Ирина Кудрік, директор Чернігівського ЦРМС.

Додамо, що кожна громада для себе серед стратегічних цілей визначила ті, які забезпечать комфортне, безпечне та економічно розвинуте середовище для кожного жителя.
 

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини