Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:58:22

Коли і як у Чернігові працюватимуть стаціонарні пункти обігріву

18.01.2018   07:38

У Чернігові в разі настання сильного похолодання працюватимуть стаціонарні пункти обігріву, де надаватиметься допомога людям, яким за різних обставин загрожує переохолодження. Про перелік визначених місць та роботу пунктів обігріву розповівначальник з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун.

Отже, пункти обігріву розпочнуть свою роботу, якщо середньодобова температура повітря буде знижена до мінус 10 °С. Це визначено рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

- Цілодобово прийматимуть громадян, які змерзли та потребують допомоги, у всіх міських лікарнях (приймальні відділення): проспект Миру, 44; вул. 1-го Травня, 168; вул. 1-го Травня, 170; вул. Текстильників, 36, у Центрі соціальної адаптації і реінтеграції безпритульних (вул. Святомиколаївська, 33) та у комунальному лікувально–профілактичному закладі «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» (вул. Шевченка, 160).

Крім того, у робочий час (з 8 до 17 години) допомога змерзлим надаватиметься в приміщеннях територіальних центрів соціального обслуговування Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад (вул. Рокоссовського, 18, вул. Текстильників, 25).

З настанням періоду низьких температур повітря керівники цих установ у визначених місцях встановлять позначки - «Пункт обігріву» та організують такі послуги. Усім, хто звернеться за допомогою, надаватиметься тимчасовий прихисток, ковдра, гарячий чай та інша допомога відповідно до потреб. У лікарнях черговий лікар буде обов’язково сповіщений про те, що до пункту поступила людина, яка змерзла та потребує медичного огляду, - зазначив Григорій Годун.

Начальник міського відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення також повідомив, що цього року приміщення комунальних підприємств (ЖЕКів) та підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій міста (пожежних частин) офіційними пунктами обігріву не будуть. Але у разі потреби працівники підрозділів ДСНС завжди допоможуть в рамках своїх службових обов’язків. Вивчивши досвід інших міст, було прийнято рішення не залучати приміщення ЖЕКів, оскільки вони працюють тільки до 17 години. Протягом цього часу люди і так можуть безперешкодно заходити та грітися в будь-яких приміщеннях: кафе, вокзал, магазини та ін. На території міста також не будуть встановлюватися спеціальні великі намети. Наприклад, такий, що встановлювався у попередні роки біля Березового гаю в районі вул. Пухова. 

- Великі намети доречно встановлювати на великих трасах. Якщо хтось їде в автомобілі і сталася якась непередбачувана ситуація, то працівники ДСНС зобов’язані доставити до найближчого намету кожного, хто цього потребуватиме, і обігріти людей. А в Чернігові достатньо інших будівель, щоби обійтися без наметів, - сказав Григорій Годун.

Він також нагадав, що 19 січня, на Водохреще, очікується велика кількість чернігівців, які прийдуть на берег Десни для традиційного занурення в освячену воду. Цього дня для забезпечення безпеки громадян на березі річки у двох місцях - біля міського пляжу «Золотий берег» та за пішохідним мостом - чергуватимуть рятувальники та водолази міського підрозділу ДСНС, а також працюватимуть пункти обігріву та польова кухня. Всього буде задіяно близько 20 осіб. Спеціалісти також обов’язково перевірять на наявність небезпечних предметів дно річки в місцях для масових занурень на Водохреще. На березі також чергуватимуть машини швидкої допомоги.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини