Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:26:05

Міський телеканал "Новий Чернігів" готується до мовлення в цифровому форматі

10.01.2018   11:05

Чернігівський муніціпальний телеканал працює в місті з грудня 91-го року. З 94 року має назву „Новий Чернігів”. Раніше телеканал мовив 17 годин на добу в обласному центрі, останні 12 років — 7 годин на добу і покриває 85 % території області. Крім того телеканал ретранслюють кабельні оператори, які мають 100 тисяч абонентів.

Про основні підсумки 2017 року та перспективи розвитку комунального телеканалу в 2018 році інформувала сьогодні на розширеній міській нараді директор підприємства Ольга Капустян.

2018 рік має стати переломним, вагомим в історії телеканалу. Планується отримання ліцензії на право мовлення в цифровому форматі  24 години на добу. Це відкриває нові перспективи для колективу і громади.

Для  телеканалу:
— Розширення штату, пошук і виховання нових професійних журналістів, ведучих, телеоператорів, інших творчих і технічних  спеціалістів;
— Створення нових ефірних проектів;
— Освоєння нової ефірної сітки  на 24 години щодоби;
— Відхід від часових обмежень при веденні актуальних ток-шоу, інших програм у прямому ефірі  (наприклад, як важко було підлаштовуватися під наш обмежений ефір колегам з інших регіонів при проведенні телемостів у прямому ефірі);

Все це передбачає координально новий підхід до організації виробничого процесу, навчання персоналу,  вдосконалення технічної бази, в тому числі придбання  обладнання  для переходу з аналогового тракту на цифровий в середині апаратно-студійного блоку телекомпанії та технічних засобів для доставки сигналу до телевежі (Чернігівської філії концерну РРТ).

Аудиторія, в свою чергу, отримає:
— повноцінний муніципальний телеканал з добовим мовленням;
— нові проекти, більше можливості брати в них участь;
— розміщення замовних матеріалів, в тому числі реклами, в більш широкому діапазоні
— online трансляцію протягом 24 годин на добу замість кількох годин;

Телебачення залишається головним джерелом новин як на загальнонаціональному, так і регіональному рівні.  На регіональних телеканалах новини дивляться порядка 40%, на  інтернет-сайтах — 31%.

Щороку зростає частка інтернет-користувачів. На кінець 2017 року вона складає 77% населення України, з них 58% користуються  інтернетом щодня. В містах ці показники значно вище. Телеканал „Новий Чернігів”  минулого року оновив свій сайт згідно з сучасними технічними умовами, новітніми тенденціями і планує в  цьому році  зв’язати його з інтернет-ресурсом міської ради (такими, як основний сайт міськради, туристичний сайт).

Після запровадження обмеженого доступу до ряду російських Інтернет ресурсів, значно скоротилася аудиторія російських соціальних мереж – Одноклассники та Вконтакте, відповідно, частка тих, хто використовує ці мережі для отримання новин також знизилась.

Крім цього, спостерігається зниження рівня користування мережею Twitter порівняно з даними минулого року. Аудиторія користувачів Facebook значно зросла: з 27% у 2015 році до 43% у 2017. Значно збільшилась вона і на сторінці „Телеканал „Новий Чернігів” на ФБ.  Тут ми розміщуємо оперативну інформацію та зйомки, цікаві для громади, до виходу в ефір, анонсуємо авторські проекти, прямі ефіри і т.ін. 

Відсоток респондентів, які користуються Facebook  для отримання новин,  поміж інших соціальних мереж, істотно зріс з 2015 року: з 12% до 31%  у 2017 році.

У листопаді  минулого року прийнята новаПРОГРАМА підтримки та розвитку  підприємства в період провадження цифрового мовлення на 2018-2020 роки.  Основне навантаження, в тому числі  фінансове, передбачено на цей рік, на три роки  — 13 млн. з бюджету, 7 млн.800 тис. грн. — власні кошти підприємтсва.

Окрім революційних кроків у розвитку муніціпального телеканалу цей рік передбачає серйозну підготовку  до презедентських і парламетських виборів. В інформаційному просторі ми зможемо відчувати підготовку вже в цьому році, особливо в другій його половині. Завдяки цьому, а також іншій системній роботі, телеканал планує суттєво збільшити свій дохід рекламних послуг і процент самоокупності.

-  Я зупинилася на основних етапах діяльності нашого підприємства в цьому році і тенденціях розвитку мас-медійного ринку. Зрозуміло, що муніципальний телеканал і надалі працюватиме в інтересах чернігівської громади. Нема напрямку діяльності, тем, які б були поза уваги нашого телеканалу. Вдячна всім за розуміння, участь в піготовці новин і передач, коментарі та роз’яснення журналістам і глядачам. Запрошую до участі в наших проектах —  існуючих і нових. І дивіться нас в ефірі, підписуйтесь на телеканал „Новий Чернігів” у соцмережах - сказала Ольга Капустян.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.