Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:30:17

Обережно, відкриті люки!

11.12.2017   15:02

На території міста Чернігова розташовано близько 100 тис. оглядових колодязів, за експлуатацію яких відповідають декілька організацій та приватні особи, у власності яких ці колодязі перебувають.

Перший, по-справжньому, зимовий день 11 грудня показав, що комунальні служби міста відповідально поставилися до питання розчищення проїзних частин та тротуарів від снігу. Як повідомляє сайт Чернігівської міської ради, з початком хурделиці,  на вулиці Чернігова вийшло 9 машин цеху санітарного прибирання КП «АТП-2528». Серед них два Глобуси і сім автомобілів МАЗ.

Під час нічної зміни, з 22-ої години 11 грудня, на прибирання Чернігова від снігу тільки КП «АТП-2528» відправить 16 одиниць техніки. Серед них 10 МАЗів, п’ять тракторів і один навантажувач. Окрім цього, розчищенням тротуарів на прибудинкових територіях активно займалися комунальні підприємства, що обслуговують багатоквартирні будинки.

Нажаль, потужна комунальна техніка разом із снігом дуже часто зносить і кришки люків оглядових колодязів. Станом на 14 годину 11 грудня, до аварійно-диспетчерської служби КП «Чернігівводоканал» надійшло 16 повідомлень про розкриті оглядові колодязі. По усіх випадках зсуву кришок люків було оперативне реагування аварійної служби підприємства. Незважаючи на належність, люки було накрито кришками.

Окрім цього було зафіксовано і випадки, коли кришку люку техніка збивала разом з обоймою. Про такі випадки аварійно-диспетчерська служба КП «Чернігівводоканал» повідомила власників колодязів і кол-центр ЖКГ, адже таке пошкодження потребує ремонту колодязів.

Враховуючи важливість питання, як і раніше, оперативне реагування на повідомлення громадян про відкриті оглядові колодязі бере на себе КП «Чернігівводоканал».

Звертаємось до всіх мешканців Чернігова! Не будьте байдужими. Побачивши відкритий оглядовий колодязь, повідомляйте в аварійно-диспетчерську службу КП «Чернігівводоканал» за телефоном (0462) 67-67-87

Закриті оглядові колодязі – безпека громадян і безпека на дорогах!

Треба зазначити, що інформації про випадки зсуву кришок антивандальних люків оглядових колодязів виробництва концерну КАСІ, яких тільки в цьому році на дорогах міста службами КП «Чернігівводоканал» було встановлено понад 350 шт., до аварійно-диспетчерської служби підприємства не надходило. Технологічно кришка такого люку зафіксована в обоймі шарніром та замком і зсув її під час чищення снігу практично неможливий.
Довідково

Різновиди оглядових колодязів за типом підземних комунікацій:
    Каналізаційний колодязь — для обслуговування колекторів та труб мережі побутової каналізації
    Колодязь дощоприймальний — для обслуговування колекторів та труб мережі дощової каналізації
    Кабельна камера — для обслуговування мережі кабельної каналізації
    Колодязь водопровідний — для огляду, регулювання та обслуговування вентилів мережі водогону
    Колодязь газопровідний — для огляду, регулювання та обслуговування вентилів мережі газопроводу
    Колодязь теплової мережі — для огляду, регулювання та обслуговування вентилів мережі теплопостачання
    Пожежний гідрант підземний — для приєднання та взяття води з метою пожежогасіння

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини