Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:39:09

Чернігівський район назбирав 86 тисяч

05.12.2017   12:45

Починаючи з 20 листопада, на Чернігіщині відбувається акція людяності "Промінь надії"- масштабний проект зі збору коштів на додаткове обладнання для лінійного прискорювача в Чернігівському обласному онкологічному диспансері.

Жителі Чернігівського району усвідомлюють проблематику лікування онкологічних захворювань, тому активно розпочали збирати кошти. Адже відсутність  додаткового обладння - дозиметричного устаткування та комп'ютерного томографа - унеможливлює повноцінне функціонування лінійного прискорювача.

Кошти збирали всім районом. Руку допомоги простягнули  працівники Чернігівської РДА та її структурних підрозділів, Чернігівської центральної районної лікарні та районного центру ПМСД. Світ внесок людяності у проект зробили заклади освіти та культури району, жителі Петрушинської, Анисівської, Довжицької, Мохнатинської, Рудківської, Трисвятськослобідської, Киїнської, Старобілоуської, Халявинської, Слабинської, Пісківської територіальних громад.

Разом назбирали 86 003 грн, проте збір коштів триває й далі. Першого грудня в малій залі Чернігівської райдержадміністрації з участю голови райдержадміністрації Віктора Коржа та головного лікаря Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерія Зуба відбулась урочиста передача зібраних коштів на придбання необхідного обладнання.

Голова РДА Віктор Корж подякував Валерію Зубу за таку рішучість і відповідальність у своїй намірах, адже проект досить амбітний і потребує чималих коштів.  Втім  його реалізація дозволить якість лікування онкохворих підвищити на належний сучасний рівень та надасть змогу зберегти не одне людське життя.
 


За інформацією сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини