Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:46:24

В області пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Збройних Сил України

05.12.2017   08:01Агенцiя

Враховуючи необхідність забезпечення власної воєнної безпеки та оборони, усвідомлюючи відповідальність у справі підтримання міжнародної стабільності, як суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава, відповідно до Закону України, щорічно 6 грудня відзначається День Збройних Сил України.

Ця дата поєднує українські військові традиції княжих і козацьких часів, Української державності 1917-1921 років, боротьби з нацизмом в роки Другої світової війни, визвольні змагання УПА та у час проведення антитерористичної операції на сході України.

Урочисті заходи з нагоди 26-ї річниці заснування Збройних Сил України у Чернігові розпочалися покладанням гірлянд слави та квітів до меморіальної стели загиблим учасникам АТО та братської могили воїнів Другої світової війни.

Керівники області та Чернігова, військові, представники ветеранських організацій учасників Другої світової війни, антитерористичної операції, силових структур, органів державної влади та місцевого самоврядування, установ, підприємств, релігійних та громадських організацій вшанували пам'ять всіх полеглих за свободу і незалежність України хвилиною мовчання.

Прозвучали фонограма «Дзвони Пам'яті» та Державний Гімн України у виконанні духового оркестру обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Пролунали залпи військового салюту.

Заходи з нагоди Дня Збройних Сил України продовжилися в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка, де відбулися урочисті збори та святковий концерт.

З вітальними промовами до військовослужбовців звернулися голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, командувач військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України – начальник Чернігівського гарнізону генерал-майор Володимир Кравченко, голова міського об'єднання ветеранів Першої гвардійської армії генерал-майор запасу Борис Сташко, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Звертаючись до військовослужбовців строкової та контрактної служби, офіцерів Збройних Сил України, голова обласної ради Ігор Вдовенко подякував їм за витримку, мужність, розуміння ситуації, терпіння і справжній героїзм. Він наголосив, що виконуючи військові завдання у зоні проведення антитерористичної операції, вони стримують розширення вогнища війни та не допускають ескалації конфлікту на сході нашої країни і порушення державного кордону на інших напрямках. За словами керівника, фактичне становлення Української армії відбулося в умовах неоголошеної війни на сході України. У цей непростий для нашої держави час військо пройшло справжнє випробування і, набувши бойовий досвід та відновивши боєздатність, зміцніло.

Ігор Вдовенко відзначив, що питання обороноздатності, соціального забезпечення бійців та їхніх родин знаходиться на постійному контролі органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу Чернігівщини. Ця робота буде продовжена й надалі. Крім вже діючих цільових програм, очільник представницького органу краю анонсував прийняття на черговому пленарному засіданні обласної ради нового документу, направленого на сприяння територіальній обороні Чернігівщини.

За сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня Збройних Сил України Почесною грамотою обласної ради Ігор Вдовенко нагородив військового комісара Сновського районного військового комісаріату, підполковника Ігоря Батюка, начальника передавального радіоцентру військової частини А2984, майора Павла Дашка, водія автомобільного відділення взводу матеріально-технічного забезпечення військової частини А4218, старшого солдата Богдана Карпенка, водія 2 відділення охорони 3 взводу охорони 1 роти охорони військової частини А1624, старшого солдата В'ячеслава Панченка, артиста вищої категорії військового оркестру військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, прапорщика Романа Слабеняка, начальника управління наукових досліджень і випробувань озброєння та військової техніки військової частини А4444, полковника Ігоря Телевного.

Указом Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджений Ільчишин Олександр Михайлович – ветеран 41-го окремого мотопіхотного батальйону. Нагороду батькам героя - Ніні Андріївні та Михайлу Олексійовичу вручив заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко.

Кращі військовослужбовці були відзначені грамотами та подяками обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, оперативного командування «Північ».

Завершилися урочисті заходи святковим концертом за участю артистів Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини