Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:48:05

Завершено розслідування кримінального провадження стосовно двох жителів Чернігівщини, підозрюваних у вбивстві подружжя із Києва

05.12.2017   07:52

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох жителів Чернігівщини за фактом умисного вбивства подружжя із Києва вчиненого з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням установлено, що у червні поточного року чоловік та жінка, перебуваючи за місцем свого проживання у с. Шаповалівка Борзнянського району, діючи з корисливих мотивів, під приводом надання окультних послуг скоїли вбивство двох осіб.

У подальшому, реалізуючи злочинний умисел, обвинувачені прибули до міста Києва, де шляхом проникнення до житла потерпілих заволоділи їх майном та грошима.

Органом досудового розслідування дії обвинуваченого кваліфіковано як  умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб (п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 КК України) та напад (розбій) з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством та  проникненням  у житло (ч. 4 ст. 187 КК України), обвинуваченої – пособництво в умисному вбивстві двох осіб з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5  ст. 27, п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 КК України) та розбої (ч. 4  ст. 187 КК України).

Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.