Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:14:16

Двоє переможців конкурсу кращих практик органів місцевого самоврядування - з Чернігівщини

04.12.2017   10:22Агенцiя

У Мінрегіоні визначили переможців щорічного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

— Проекти громад, що з року в рік подаються на конкурс, стають усе цікавішими і незвичними. Місцеве самоврядування, отримавши в ході децентралізації більше свободи, більше ресурсів, демонструє, що може підходити до проблем творчо і ефективно їх вирішувати, — про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, виступаючи на підсумковій конференції конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році.

Цьогоріч у рамках Конкурсу відзначено 29 органів місцевого самоврядування. Серед них – 10 об’єднаних територіальних громад, дві обласні ради, три районні ради, вісім міських, чотири сільські та дві селищні ради.

Так, за темою «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» визначено 12 фіналістів. У номінації «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах» — 14 фіналістів. За напрямком «Співробітництво територіальних громад» — 3 фіналісти.

Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводиться щорічно з 2014 року. Загалом за чотири роки відзначено 108 практик.

Серед переможців – представники Чернігівщини. Зокрема, у номінації «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» спеціальна відзнака дісталась Куликівській районній раді за «Роль органу місцевого самоврядування в об’єднанні громади з метою забезпечення стабільного розвитку та процвітання території».

У номінації «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах» ІІІ місце – у Кіптівської сільської ради Козелецького району за «Інтегровану систему забезпечення соціальних послуг у Кіптівській об’єднаній територіальній громаді – взірець для наслідування».

 
За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.