Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:28:44

Прокурор області Володимир Комашко здійснив особистий прийом засуджених у Менській виправній колонії

29.11.2017   07:57

Прокурор області Володимир Комашко та його заступник Ігор Юшин провели особистий прийом засуджених у Державній установі «Менська виправна колонія № 91».

Особистому прийому передувало здійснення обходу приміщень, де тримаються засуджені, з метою ознайомлення зі станом дотримання їх конституційних прав під час відбування покарання.

Значну увагу приділено матеріально-побутовому забезпеченню цих осіб,  вивчено стан медико-санітарного обслуговування засуджених, організацію  роботи медичної установи.

У ході прийому прокурора області засуджені звернулися з питаннями  пов’язаними із застосуванням заохочувальних норм закону, розглядом в судах клопотань про заміну покарання більш м’яким, умовно-достроковим звільненням, на що надано відповідні роз’яснення. Одночасно роз’яснено  питання порядку використання праці засуджених.

Під час особистого спілкування засуджені повідомили про стан судового вирішення питань, пов’язаних із виконанням Закону України «Про амністію у 2016 році», що набрав чинності 07.09.2017, та отримали відповідні роз’яснення процедури його реалізації.

За наслідками вивчення стану дотримання прав засуджених та додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства внесено документ реагування.

Довідково: У поточному році слідчим відділом прокуратури області направлено до суду кримінальне провадження стосовно першого заступника начальника Державної установи «Менська виправна колонія № 91» за ознаками вчинення корупційного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням). Судовий розгляд у кримінальному провадженні триває.    

У липні 2017 року судом винесено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні стосовно працівника медичної частини цієї виправної колонії, який постачав наркотики засудженим (ч. 2 ст. 307 КК України).

 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини