Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:39:19

Знову орудують шахраї

06.11.2017   12:22Агенцiя

У вихідні дні, коли пильність людей згасає, шахраї дістають свої «методички» й активно видурюють гроші у громадян. Лише за суботу та неділю завдяки різним схемам на Чернігівщині їм вдалося «заробити» понад 20 тисяч гривень.

При цьому шахраям не потрібно входити в контакт із потенційною жертвою. Ба більше, вони можуть зовсім нічого не знати про неї. Достатньо лише мати мобільний телефон та переконливий голос.

У суботу на Варвинщині жінку стурбував пізній дзвінок. Невідомий чоловік представився правоохоронцем та повідомив, що її син потрапив у ДТП. Для тихого вирішення конфлікту матері, мовляв, потрібно заплатити гроші.

Замість того, щоб переконатися у правдивості інформації та подзвонити безпосередньо своєму синові, вона зібрала докупи усі гроші та прийнялася чекати посередника. Той вмить приїхав за вказаною адресою, забрав 5,7 тисячі гривень та зник.

У такий спосіб шахраї дурять сотні людей по всій країні. Вони навмання набирають телефонні номери та розказують потенційним жертвам про жахливі ДТП у яких замішані їхні сини. Часом потрапляють на жінок, у яких не син, а донька. Та зрештою сотні холодних дзвінків і хоча б одна жертва за кілька днів клює на легенду із сином. Поліція Чернігівщини радить завжди перевіряти інформацію, яку розповідають по телефону незнайомі люди!

В той же день жителям Козелецького та Прилуцького районів подзвонив невідомий, що використав так звану «банківську легенду». Представившись працівником однієї з фінансових установ, він попросив потенційних жертв продиктувати дані з банківської картки. Літні люди повірили у добрі наміри псевдобанкірів та розкрили їм секретні дані, втративши понад 11 тисяч гривень на двох.

Якщо Вам подзвонив невідомий та просить продиктувати дані картки — це шахраї! Справжні працівники банку володіють усією необхідною інформацією про клієнтів.
У неділю молода жінка звернулася до поліції після невдалого інтернет-шопінгу. Бобровичанка планувала придбати дрова за вигідною ціною та перерахувала передплату за товар на банківську картку. Після цього продавець зник, а жінка залишилася з носом.

Поліція радить розраховуватися з інтернет-продавцями виключно після отримання товару. Це вбереже ваші гроші й не дасть шахраям змоги вас обдурити.

Інформацію за згаданим фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.
 

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини