Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:21:23

Будівництво корпусу для лінійного прискорювача відбувається за планом, з дотриманням архітектурно-будівельних вимог та прозорим використанням державних коштів

03.11.2017   10:45Агенцiя

Таку оцінку новобудові під сучасне радіотерапевтичне обладнання – а ним і є лінійний прискорювач – дала експертна комісія, яка 2 листопада відвідала Чернігівський обласний онкологічний диспансер. До складу експертної групи увійшли представники облдержадміністрації, народні депутати, представники фірми-забудовника.

Нагадаємо: орієнтовна потреба на придбання лінійного прискорювача та устаткування до нього — 107 мільйонів гривень. Допомагали профінансувати проект меценати, бо для державного і місцевих бюджетів заявлена сума – непідйомна. З 57,5 млн гривень вартості самого лінійного прискорювача 40 мільйонів перерахував Державний фонд регіонального розвитку, а решта, 17,5 млн, – це кошти місцевих бюджетів і допомога народних депутатів – Олега Дмитренка, Олександра Кодоли, Валерія Давиденка, Валерія Дубіля, Анатолія Євлахова. Гроші надійшли із депутатського фонду.

Як зазначив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев, який наразі перебуває в Чернігові із робочим візитом,  створення корпусу відбувається з позитивною динамікою та наочно демонструє вірний вектор розвитку медицини. Закінчення державного об’єкту такого масштабу вкрай важливе як для області, так і для міста зокрема, у зв’язку із ситуацією, яка склалася з онкологічними захворюваннями в регіоні.

Як акцентував увагу головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, фірма-забудовник логічно, поетапно й фахово відтворює задуми проектантів і наближує пацієнтів до мрії одужати. При вдалому збігові обставин новий корпус вже навесні буде в змозі прийняти першого пацієнта.

У Чернігівському обласному онкологічному диспансері променеву терапію отримують понад 2500 хворих, з яких близько 1900 отримують дистанційне гамма-терапевтичне лікування. Загалом із застосуванням променевої терапії лікується до 60% усіх пацієнтів зі злоякісними новоутвореннями.

Ідеальним варіантом вирішення проблеми стало б впровадження в роботу ще одного лінійного прискорювача. Однак дорожнеча апарату і недостатність коштів дозволяють лише задекларувати таку ідею.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини