Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:42:28

Прокуратура через суд домоглася забезпечити належне збереження ландшафтного заказника площею 1,4 тис га

30.10.2017   07:59

З метою забезпечення законного використання об’єктів природно-заповідного фонду Чернігівська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльності органу місцевого самоврядування щодо непроведення робіт з винесення та закріплення меж ландшафтного заказника місцевого значення «Демінка», площею 1,4 тис га, який згідно з охоронним зобов’язанням у 2001 році передано під охорону Авдіївській сільській раді Куликівського району.

З’ясовано, що з моменту утворення у 1995 році вказаного об’єкта природно-заповідного фонду, у порушення вимог Земельного кодексу України, законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій» його межі в натурі не встановлено, що фактично унеможливлює збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу, а також позбавляє належним чином виконувати охоронні зобов’язання та визначити розмір завданої шкоди внаслідок їх неправомірного використання.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 17.10.2017 позов прокурора задоволено у повному обсязі та зобов’язано орган місцевого самоврядування забезпечити проведення робіт з винесення та закріплення меж об’єкта природно-заповідного фонду.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини