Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:56:23

Оплачено медико-соціальні послуги 1256 застрахованим особам

26.10.2017   13:00Агенцiя

14 млн. 693 тис. грн. складають витрати з бюджету Фонду соціального страхування України за 9 місяців 2017 року на медичні та соціальні послуги застрахованих осіб Чернігівської області, які відповідно до законодавства підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і сплачують (сплачували) та/або за яких сплачується чи сплачувався у встановленому законодавством порядку єдиний внесок.

Асигнування в сумі 10 млн. 717 тис. грн. спрямовано за соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності на відновлювальне лікування (медичну реабілітацію) в умовах санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм та 3 млн. 976 тис. грн. – на медичну, професійну та соціальну реабілітацію потерпілих за соціальним страхуванням від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.
 
У закладах охорони здоров’я було проліковано і забезпечено медичною реабілітацією (відновною терапією) 153 потерпілих на виробництві, серед них у санаторно-курортних закладах – 15 осіб. Обсяг фінансування цього виду послуги склав 1 млн. 131 тис. грн.

За санаторно-курортне оздоровлення інвалідів внаслідок трудового каліцтва та супроводжуючих осіб сплачено оздоровницям  за звітний період 381 тис. грн. Крім того відшкодовано проїзд до місця лікування і назад цим потерпілим та супроводжуючим особам на загальну суму 14 тис. грн.

У відповідності до висновків медико-соціальних експертних комісій потерпілих забезпечено:
–    технічними та іншими засобами реабілітації 36 осіб (профінансовано 265 тис. грн.);
–    лікарськими засобами та виробами медичного призначення 72 особи (453 тис. грн.);
–    слуховими апаратами 2 осіб (33 тис. грн.)
–    спеціальним медичним доглядом 12 осіб (294 тис. грн.);
–    постійним стороннім доглядом 57 осіб (746 тис. грн..);
–    побутовим обслуговуванням 67 осіб (441 тис. грн.);
–    транспортним обслуговуванням 11 осіб (4 тис. грн.).

Крім того потерпілі отримали 6 спеціальних засобів пересування (колясок) загальною вартістю 187 тис. грн. Разом з тим виплачено компенсацію на загальну суму 22 тис. грн. на бензин (пальне), ремонт і технічне обслуговування 78 автомобілів інвалідів унаслідок трудового каліцтва, що свого часу були придбані Фондом.

Упродовж січня – вересня закладами охорони здоров’я області видано 890 путівок, придбаних за кошти Фонду для передачі їх застрахованим особам. Хворі, що перебували на стаціонарному лікуванні в центральних районних, міських та обласних лікарнях після перенесених захворювань і травм не пов’язаних з виробництвом, були направлені на відновлювальне лікування в профільні реабілітаційні відділення 21 санаторію.

Загалом коштом Фонду оплачено медико-соціальні послуги 1256 застрахованих осіб області, в тому числі 860 працюючих громадян, 30 дітей (батьки яких працюють) та 366 потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Із них 15 потерпілих, які переселилися з території проведення антитерористичної  операції в Донецькій та Луганській областях. 


Галина Мазур, заступник начальника відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини