Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:01:26

Поліція затримала каналізаційних злодіїв

14.10.2017   08:22

Патрульною поліцією спільно з поліцейськими кримінальної поліції Чернігова встановлено злодіїв, які викрадали каналізаційні люки в районі колишньої фабрики музичних інструментів та здавали їх на металобрухт.

Першу крадіжку на той момент ще невідомі зловмисники скоїли днів з десять тому. З каналізаційної шахти зникло металеве кільце від люка. А вчора працівниця однієї з установ, яка знаходиться неподалік місця злочину, прийшовши на роботу, побачила, як двоє наочно знайомих котять каналізаційний люк до автівки, яка стояла неподалік і явно їх чекала.
Поки жінка набирала «102», люк завантажили в багажник легковика і той рушив в невідомому напрямку. Але кмітливий свідок встигла сфотографувати як автівку, так і обох зловмисників.

Прибулий на місце пригоди екіпаж патрульної поліції отримав не лише словесний портрет крадіїв, але й їхні фото. Разом зі свідком патрульні вирушили на пошуки зловмисників. Невдовзі, неподалік місця скоєння злочину, патрульні помітили обох підозрюваних, що сиділи на лавці.

У спілкуванні з чоловіками поліцейські з’ясували, що ті дійсно викрали каналізаційний люк та віддали його знайомому приймальнику металобрухту. А в цей час інший екіпаж патрульних по орієнтуванню знайшов розшукувану автівку, в багажнику якої і було виявлено крадений люк.

На місце затримання прибула слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції, яка задокументувала факт крадіжки. В спілкуванні зі зловмисниками чернігівські  оперативники  встановили, що це вже не перша крадіжка молодиків. Вкрадене десять днів тому металеве кільце з каналізаційної шахти – це теж їх рук робота. Обоє — раніше судимі безробітні 1979 та 1986 років народження, мешкають в Чернігові. Гроші від зданого металу, а це відповідно 150 і 100 гривень, витратили на спиртне.

За фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб), що передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Люк та автомобіль вилучені і знаходяться в Чернігівському відділі поліції. Підозрювані у скоєному зізналися та дали правдиві свідчення, перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів.
Досудове розслідування триває.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини