Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:58:49

Два оглядові колодязі "виросли" з-під асфальту

09.10.2017   16:56

Іноді виникають проблеми. Так, днями, прямісінько на перехресті двох проспектів, з-під асфальту «виросли» два оглядові колодязі, які тепер потрібно терміново ремонтувати.

Складна ситуація утворилася в Чернігові на перехресті проспекту Миру та проспекту Перемоги через те, що дорожні служби свого часу, при проведенні ремонту асфальтобетонного покриття, закатали в асфальт два оглядові колодязі КП «Чернігівводоканал» (водопровідний та каналізаційний оглядові колодязі) і нікому не повідомили про це.

Пощастило, що за цей час на ділянці водопроводу та каналізації в цьому районі міста не сталося аварійних ситуацій. Якщо б виникла потреба в оперативному перекритті водопостачання або водовідведення, на пошуки та відкриття колодязів пішло б чимало часу. Окрім того, в одному з колодязів знаходиться пожежний гідрант, який використовується вогнеборцями при гасінні пожеж. Тобто, наслідки порушення правил проведення ремонту дорожнього покриття могли б бути досить серйозними.

Наразі виникла ще одна серйозна проблема: під навантаженням автомобільної техніки, на перехресті двох проспектів відбулося просідання асфальту. Оскільки колодязі витримують навантаження, а асфальт просідає, сталося так, що один з люків просто «виріс» з-під асфальту.

Враховуючи те, що з настанням зимового періоду просідання асфальту на перехресті буде збільшуватись, кришка люку, яка піднята над дорожнім покриттям, становитиме загрозу для автомобільної техніки і може призвести до дорожньо-транспортної пригоди.

Нажаль, через те, що колодязі знаходилися під шаром асфальту, про їх руйнацію стало відомо тільки в жовтні, коли КП «Чернігівводоканал», через несприятливі погодні умови фактично завершує планові земельні роботи. Але, не дивлячись на це, єдиним прийнятним рішенням в ситуації, що склалася, є капітальний ремонт колодязів.

Найближчим часом, при настанні більш-менш сприятливої погоди, КП «Чернігівводоканал» планує проведення капітального ремонту зазначених колодязів, що не обійдеться без перекриття, або, як мінімум, ускладнення дорожнього руху на зазначеній ділянці двох головних магістральних вулиць нашого міста.

Окрім цього, через те, що колодязі безпосередньо встановлені на перекритті підземного переходу проспектів Перемоги–Миру, під час проведення робіт можливе протікання дощових вод у перехід, який і без того тече під час дощів.

Звичайно, чергове перекриття дорожнього руху та проведення земельних робіт в осінній період створить чималі незручності для мешканців та гостей міста. КП «Чернігівводоканал» перепрошує за ситуацію, та просить з порозумінням поставитися до ситуації, що склалася не з вини підприємства. Зі свого боку «Чернігівводоканал» докладе максимальних зусиль, щоб вирішити проблему у стислі терміни.
 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини