Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:57:21

У Чернігові міським коштом закуплять додаткові ліки для порятунку людей з інфарктом міокарда

09.10.2017   09:29

Виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні 5 жовтня розглянув пропозиції управління охорони здоров’я міської ради та погодив зміни до Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки у місті Чернігові.

За інформацією управління охорони здоров’я у м. Чернігові за рік реєструється у середньому 400-500 випадків захворювань на гострий інфаркт міокарда. Відповідно до наказів МОЗ України та протоколів лікування такі пацієнти підлягають екстреному оперативному втручанню по відновленню кровотоку в коронарних артеріях (коронарографія та стентування артерій). Більше 200 таких хворих госпіталізуються в Чернігівську міську лікарню № 2 Чернігівської міської ради, на базі якої знаходиться відповідне обладнання та спеціалізоване відділення для лікування хворих на гострий коронарний синдром.

За словами начальника управління охорони здоров’я Владислава Кухаря за кошти державного бюджету закуплені стенти для хворих з гострим інфарктом міокарда (у кількості 40 штук). На жаль, інші витратні матеріали для проведення коронаровентрикулографії (КВГ) відсутні. Адже перед проведенням стентування хворому необхідно здійснити певні дослідження. Враховуючи загрозливу ситуацію із захворюваністю та смертністю хворих з гострим інфарктом міокарду у м. Чернігові, є нагальна необхідність в закупівлі за бюджетні кошти розхідних матеріалів для цієї групи пацієнтів.

Управління охорони здоров’я просить перерозподілити кошти, передбачені Програмою на 2018 рік, а саме: спрямувати 100 000 грн на придбання розхідних матеріалів для проведення КВГ, 86 170,00 грн – на забезпечення закладів охорони здоров’я сучасними препаратами для боротьби з кардіогенним шоком.

Кількість закуплених закладами тромболітичних препаратів для лікування хворих з гострим інфарктом міокарда відповідає потребі, яка має тенденцію до зменшення у зв’язку з переміщенням акценту у наданні медичної допомоги цій категорії хворих на кардіохірургічні методи лікування.

Вартість витратних матеріалів, необхідних для проведення коронаровентрикулографії, складає близько 4000,00 грн, отже 100000,00 грн вистачить для безкоштовного проведення КВГ 25 хворим – мешканцям м. Чернігова.

Виконком доручив Управлінню охорони здоров'я  міської ради внести зміни до "Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки у місті Чернігові" на розгляд міської ради.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини