Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:15:16

Добрі справи швидкоруч

07.10.2017   13:56

Ініціатива громадськості — хороша справа, за умови, якщо її дії погоджено з місцевою владою. Прилучани вже встигли впевнитися у цьому на прикладі важливих для міста зупинкових розкладів руху автобусів.

Цього тижня за ініціативи активіста громадської організації “Прилуцький козацький полк” Владислава Мартиненко та за спонсорської підтримки депутата міської ради Артема Рожка розпочалося встановлення табличок позупинкових графіків руху міських автобусних маршрутів. Міська рада попереджає, що дані таблиці не відповідають реальному розкладу руху міського транспорту, оскільки зазначена в них інформація була дійсною лише на початку 2017 року.

На сьогодні майже 40% маршрутів у розміщених графіках руху змінено з тих чи інших причин. Наприклад, графік маршруту №2а було затверджено лише 15 вересня цього року, оскільки мешканці мікрорайону Військового містечка №12 ініціювали додання ще однієї хідки автобуса в даному напрямку о 19 годині. Також додано дві вечірні хідки маршруту №2б, останній з яких від'їжджає з “Мятно-Дослідної станції” о 21.25 і о 21.55 завершує рух у “273 кварталі”. Внесено зміни в графіки руху маршрутів №9, №20, №16. За ініціативи голови комітету самоорганізації населення мікрорайону Рокитне планується ущільнити маршрут №38. За висновками Управління Укртрансбезпеки у Чернігівській області внесено зміни в декілька одиниць маршруту №21. Усі ці зміни не включено в розміщені позупинкові графіки руху.

Звідки ж виникли ці графіки розповів заступник міського голови Олександр Сивенко.

На початку року однією з громадських організацій проводився конкурс “Громадських ідей”. Тоді до посадовця звернувся студент агротехнічного коледжу, який виявив бажання взяти участь у конкурсі з метою виготовлення позупинкових табличок. Дійсний на початок року графік Олександр Сивенко надав Владиславу Мартинеко, хоча на той момент він був розміщений у вільному доступі на сайті міської ради. Та молодий активіст не виграв проекту й більше до міської ради не звертався. Вочевидь, за плином половини року хлопець віднайшов нового спонсора проекту...

У результаті протягом половини тижня мешканці міста масово звертаються за вказаним у таблицях номером телефону і скаржаться на недотримання графіків руху перевізниками.

З цього приводу виникає ряд запитань до представника громадськості, оскільки міська рада не має відношення до розробки проекту й не несе відповідальності за його зміст, вказувати номер телефону приймальні міського голови на власному творінні хлопець не мав права.

Крім того, наприкінці 2016 року міський голова Прилук дала розпорядження розробити позупинкові графіки руху міських автобусних маршрутів й віднайшла необхідну суму спонсорських коштів на їхнє виготовлення. Таблиці повинні бути виконаними за вимогами державних стандартів, друкуватися на жовтому тлі та розміщуватися під знаком “Автобусна зупинка”. Також міський голова ініціювала підсвітку графіків руху, щоб їх було видно в нічний час доби.

Затримка у виготовленні таблиць очевидна. Доопрацювання офіційних графіків руху продовжиться до кінця 2017 року. Бо лише в грудні буде проведено останній великий конкурс по визначенню перевізників, на які додатково виставлять сім міських автобусних маршрутів. Процедурні питання, що супроводжуватимуть дане рішення потребують довготривалих періодів оприлюднення. Тому позупинкові графіки руху буде можливо розмістити лише в лютому 2018 року.

Розробка стабільних графіків руху дозволить запустити проект онлайн-контролю руху громадського транспорту через смартфони, що вже практикується багатьма містами України. І найголовніше — міська рада планує скористатися досвідом впровадження штрафних санкцій за порушення графіків руху громадського транспорту для перевізників з початку наступного року.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини